Първанов: Нека ме изключи от БСП този, който е направил повече от мен за левицата

OFFNews 18 януари 2014 в 15:17 4393 18

Георги Първанов
Георги Първанов

Нека ме изключи от партията този, който е направил повече от мен за левицата. Това заяви Георги Първанов в коментар по повод изказвания на лидери на БСП, че не може едновременно да работи за проекта си АБВ, да прави паралелна листа за изборите и да остане в партията.

Георги Първанов говори по време на общинска конференция на социалистите в Перник, на която областният лидер Ненко Темелков го помоли да "върне пушката на стената", като замрази проекта си АБВ поне до изборите.

Дебатът за АБВ трябвало да се проведе на партийни сбирки на БСП.

Първанов обаче не склони на преговори в тази посока.

"Избори се печелят с идеи и силни лидери, които не разчитат на услужливото тълкуване на устава. Печелят избори онези, които могат да запазят доверието на хората. Стартирането на АБВ създава шанс на хора, които са качествени, за идеи, които си струват, и това притеснява всички", заяви Първанов.

Той увери, че АБВ ще има своя листа на евровота, която ще бъде оглавена от евродепутата и бивш външен министър Ивайло Калфин и допълни, че ще бъде обоснована алтернативна политика и идеи. Започваме да го правим буквално следващата седмица, когато ще представим всички свои виждания по демографската политика, която за нас е проблем номер едно, каза Първанов.

"АБВ е опит да се промени БСП, да се консолидира българската левица около модерни, силни перспективни идеи", подчерта Първанов. Той увери, че към хората в листата ще има максимално високи изисквания.

Първанов подчерта, че АБВ не конкурира БСП в лявото пространство и увери, че няма да регистрира такава партия.

Погрешна е тезата, че съдбата на правителството зависи от евровота. Тя зависи от това доколко то се справя с проблемите на управлението. Ако управлява добре, кабинетът ще се утвърди и ще си върне доверието, заяви Първанов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!