Парламентът заседава извънредно по ремонта на държавния бюджет

OFFNews 29 юли 2014 в 06:40 1896 2

парламент

Народното събрание ще проведе днес извънредно заседание, на което ще бъде гласувана актуализацията на държавния бюджет. От ДПС и ГЕРБ настояват да се увеличи републиканския дълг.

Извънредното заседание бе свикано на 25 юли по предложение на председателя на финансовата комисия Йордан Цонев, чиято идея бе подкрепена от ГЕРБ и ДПС. Единствените точки в днешния работен ден на парламента са актуализация на държавния бюджет и ремонт в бюджета на НЗОК.

Предложението на Цонев бе бойкотирано от депутатите на "Коалиция за България", които се обявиха твърдо "против" актуализацията на бюджета, макар че решението за корекциите е взето от собственото им правителство. По-късно на 25 юли те дори се срещнаха с премиера Орешарски, за да поискат от него да изтегли решенията от средата на юли, с които кабинетът предлага на Народното събрание да внесе корекциите.

От ГЕРБ са учудват защо левицата не желае да подкрепи решенията на собственото си правителство. Това е основен въпрос и от Йордан Цонев, който е категоричен, че актуализациите са наложителни. От левицата обаче смятат, че промените вече не са необходими, тъй като в държавния резерв има нови постъпления. По думите на председателя на ПГ "Коалиция за България" Атанас Мерджанов допълнителните пари в бюджета ще създадат "излишен комфорт" на бъдещото служебно правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови