Парламентът се събира след две седмици провалени заседания

OFFNews 09 юли 2014 в 07:35 1476 0

След две седмици на провалени заседания заради проблеми с кворума, днес се очаква Народното събрание да заработи.

Във вторник след нов кръг от консултации ГЕРБ, БСП и ДПС се договориха за седмичната програма на парламента. Завръщането на хората на Бойко Борисов минава през актуализация на бюджета на Здравната каса.

Вчера стана ясно, че БСП и ДПС са готови да подкрепят предложения на Министерски съвет за актуализация бюджета на НЗОК и на държавния бюджет, в частта му за НЗОК.

„Имаме уточнение на трите парламентарни групи с общо съгласие да подкрепим програмата от миналата седмица. Освен това, всички сме поели ангажимента да не внасяме предложения по ал. 3 – това беше коректното уточнение между трите парламентарно представени политически сили. Ако има предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса, ние сме готови да участваме в разискванията и в обсъждания". Това каза вчера пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

Той поясни, че не са обсъждани въпросите за промени в Закона за тютюна и избора на главен инспектор. 

"Атака" бойкотира парламента и от 1 юли не участва в работата му. В проекта на дневния ред са ратификациите на пет споразумения, по които България е страна, както и консенсусни законопроекти - сред тях поправките в закона за офшорките, за автомобилните превози, за защита на потребителите, новия закон за защита на растенията.

Следващия вторник отново ще има консултации за ново съгласие по нова, допълнена програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!