Quantcast

Парламентът се събира след две седмици провалени заседания

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2014 в 07:35 1069 0

След две седмици на провалени заседания заради проблеми с кворума, днес се очаква Народното събрание да заработи.

Във вторник след нов кръг от консултации ГЕРБ, БСП и ДПС се договориха за седмичната програма на парламента. Завръщането на хората на Бойко Борисов минава през актуализация на бюджета на Здравната каса.

Вчера стана ясно, че БСП и ДПС са готови да подкрепят предложения на Министерски съвет за актуализация бюджета на НЗОК и на държавния бюджет, в частта му за НЗОК.

„Имаме уточнение на трите парламентарни групи с общо съгласие да подкрепим програмата от миналата седмица. Освен това, всички сме поели ангажимента да не внасяме предложения по ал. 3 – това беше коректното уточнение между трите парламентарно представени политически сили. Ако има предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса, ние сме готови да участваме в разискванията и в обсъждания". Това каза вчера пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

Той поясни, че не са обсъждани въпросите за промени в Закона за тютюна и избора на главен инспектор. 

"Атака" бойкотира парламента и от 1 юли не участва в работата му. В проекта на дневния ред са ратификациите на пет споразумения, по които България е страна, както и консенсусни законопроекти - сред тях поправките в закона за офшорките, за автомобилните превози, за защита на потребителите, новия закон за защита на растенията.

Следващия вторник отново ще има консултации за ново съгласие по нова, допълнена програма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !