Парламентът гласува оставката на правителството в сряда в 14 ч.

OFFNews 14 ноември 2016 в 21:02 10445 2

Снимка БГНЕС

Клетвата на кабинета "Борисов 2" през 2014 г.

Парламентът ще гласува в пленарна зала оставката на правителството в сряда, 16 ноември, в 14 ч.

Днес на извънредния председателски съвет в НС беше решено заседанията във вторник и сряда да са от 14 часа, за да могат преди това парламентарните комисии да приемат Закона за държавния бюджет, съобщава БНТ.

Министър-председателят Бойко Борисов вече внесе в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство. В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Трима депутати от ГЕРБ внасят в Народното събрание и проект на решение за подкрепа на въпросите от националния референдум. Това обяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на НС Димитър Главчев, който заедно с  Данаил Кирилов (председател на правната комисия) и Десислава Атанасова са авторите на предложението.

Текстът гласи: подкрепя народните представители да се избират с мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура; задължително гласуване на изборите и референдумите, както и годишната държавна субсидия за партиите и коалициите да бъде 1 лев за 1 получен действителен глас на последния парламентарен вот.

Данаил Кирилов каза, че се предлага най-краткият срок - 15 декември, в който да бъдат разгледани всички постъпили законопроекти по тези теми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

14.11 2016 в 21:30

Начи да резюмираме, тея дето могат да останат са Томислав Дончев.

За Горанов и за Нушка требе некой по-умен да каже.

77927

1

El Commandante

14.11 2016 в 21:28

Чекайте сега да се загледаме в снимката и да кажеме кой не е съвсем боклук от всичките тея...макар че е трудно де щото глей как са се наредили като в кукленото шоу....отлево надесно гледаме....

Не
АХАХАХАХА HOLY SHIT, hell no!!!
Taa коя беше?
Всичките Веждита в Турцииияяя!
Така...не не не
НЕ (дебело подчертавам)
Не

ЧАО Баце!

Пффахахахахаха, НЕ, къш селянко!

Да

Не съм сигурен.

Тоя вече го нема.

Не съм сигурен,

Не.


Това е в общи линии.