Плевнелиев и Радев говориха за "преодоляване на напрежението" след изборите

OFFNews 14 ноември 2016 в 15:38 4240 5

Плевнелиев и Радев говориха за

Президентът Росен Плевнелиев прие Румен Радев в кабинета си на "Дондуков" 2 и го поздрави с победата на изборите в неделя. На срещата двамата са обменили мнения по "актуалната политическа ситуация в страната след изборите и след внесената от министър-председателя Бойко Борисов оставка на правителството", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата са обменили мнения по необходимите през следващите дни и месеци стъпки, които следва да бъдат предприети от президентската администрацията и от отговорните политически фактори в страната.

"От изключителна важност е да бъде запазено спокойствието в България, да бъде осигурена предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт", се казва в съобщението от президентската администрация.

Росен Плевнелиев и Румен Радев са обсъдили изборите за президент и вицепрезидент и националния референдум и споделили оценката, че изборният процес е протекъл без сериозни нарушения, по демократичен и легитимен начин.

Двамата коментираха и настоящата политическа ситуация в страната, с оглед на необходимостта от координирани и максимално публични и прозрачни действия на всички отговорни институции. За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото в следизборна ситуация, беше подчертано по време на разговора, се посочва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

14.11 2016 в 17:04

Вляво-президента на България, вдесно-некъв неизвестен плужек.

25665

4

Victimized

14.11 2016 в 16:35

" малко интелигентност и ум от Плевнелиев"
Разплаках се, сериозно ......

13056

3

Какавидков

14.11 2016 в 16:16

Дано червената ушанка Радев попие малко интелигентност и ум от Плевнелиев, но едва ли.

25665

2

Victimized

14.11 2016 в 16:09

""преодоляване на напрежението" след изборите""
Това е политиката днешно време. Политиците и медиите създават напрежение, ескалират го до краен предел и после се обединяват да решат проблема. Естествено решението винаги отнема двойно повече време и не рядко остава нерешено. Важното е масите да има за какво да спорят, да имат упорни точки за които да се хващат и така двуполюсния модел да остане непокътнат .....

Perception requires duality, for the proper deception....