Парламентарната комисия поиска да снеме имунитета на Веселин Марешки

ОFFNews 10 май 2017 в 18:10 4247 1

Парламентарната комисия, която бе създадена по искане на Веселин Марешки, за да реши дали да снеме депутатския му имунитет, е взела положително решение - 7 гласа "за" и 2 "против", дошли от представителите на партията на бизнесмена, "Воля".

Председателят на комисията, Христиан Митев, заяви, че Марешки не бива да се крие зад своя имунитет и е редно да защити честта си пред съда, след като Сотир Цацаров обвини депутата в нанасяне на телесна повреда и изнудване във Варна. Марешки обеща сам да се откаже от имунитета си, но все пак свика комисия, която да реши независимо това.

Бизнесменът обаче не присъства на днешното заседание:

"Не го призовахме, защото не е необходимо да сторя това и няма такава практика. Обикновено тя в тези случаи е, ако лицето желае да бъде изслушано, да заповяда в комисията и да бъде изслушан", обясни Митев.

Членовете на "Воля", гласували "против" снемането на имунитета на техния лидер, изтъкнаха, че независимостта на съда е под въпрос и решението му спрямо делото на Марешки може да се повлияе от медии или частни лица.

Предстои изготвянето на доклад, след чието внасяне Народното събрание ще гласува да снеме или не имунитета на новия политик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!