Марешки подкрепя мажоритарния вот, дори изпратил SMS на Слави

Антония Чорева 10 май 2017 в 11:35 2745 2

Снимка Сергей Антонов

Партията на Веселин Марешки подкрепя всички точки от референдума на Слави Трифонов и в този смисъл ще подкрепи в парламента предложените от ГЕРБ промени за въвеждане на изцяло мажоритарна система на избори. 

Това обяви в парламента самият Марешки, който няколко пъти каза, че "Воля" следва волята на народа и щом така е казал народът, партията ще го подкрепи. Марешки добави, че самият той не е гласувал положително на всички точки на референдума, но въпреки всичко е в парламента от името на народа, затова ще се съобрази с него.

Лидерът на "Воля" разказа как няколко пъти е излизал да търси Слави, който протестира пред парламента, за да внесaт депутатите референдума, който предвижда въвеждане на мажоритарна система на гласуване, но не се е засякъл с него.

"Явно излиза по различно време", разсъди Марешки и добави, че на 5 май е изпратил на шоумена SMS, за да му каже, че партията му "Воля" не се крие, а ще подкрепи референдума. Отговор от Слави обаче така и не последвал. 

После Марешки уточни, че партията му подкрепя и субсидията на партиите да стане 1 лев. 

Веселин Марешки каза също, че партията му подкрепя и внесените от омбудсмана Мая Манолова промени, които засягат намялава на таксите на частните съдебни изпълнители. "Ние сме против произвола на частните съдебни изпълнители, от които са пострадали много граждани. В разговори по тази тема с омбудсмана, ние си стиснахме ръцете, че трябва максимално широка подкрепа. Още в предизборната борба направихме много срещи с асоциации на пострадалите от ЧСИ“, каза още Веселин Марешки.

В заключение той коментира и темата с депутатския си имунитет, за който беше сформирана комисия, тъй като той отказа сам да си го даде. Марешки обясни решението си имунитетът му да бъде отнет по тази дълга процедура така: "Много колеги ме срещнаха в коридорите на парламента и ми казаха да си давам имунитета и да не се занимавам, а да се изнеса по терлици, за да няма шум. Аз обаче искам да има шум и искам това дело от този младеж, който ме съди за побой (общинският съветник Костадин Костадинов от Варна) - който е явен лъжец, да се гледа пред обществото. Не в някакви офиси или в ЦУМ, а пред обществото". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови