Делото: "Марешки е диагнозата на България - клинична смърт"

OFFNews 09 май 2017 в 08:26 4609 2

"Един подсъдим е зам.председател на Народното събрание и обикаля телевизионните студиа и дава интервюта като телевизионна звезда, обяснявайки как не е направил това, което е направил. Това е узинително" - Става дума за Веселин Марешки, а думите са на общинския съветник от Варна, който го съди.    

Именно конфликтът между общинския съветник от Варна Костадин Костадинов и Веселин Марешки доведе до искания имунитет на депутата. От края на 2015 г. Марешки е подсъдим по дело за изнудване. Второто обвинение срещу бизнесмена е за нанасяне на лека телесна повреда на Костадинов.

Той е категоричен, че ако не се касаеше за Веселин Марешки, досега отдавна да има приключило дело с осъдителна присъда.

"Вместо това едно такова елементарно криминално дело се точи вече трета година”, коментира пред Нова телевизия Костадин Костадинов.

Той допълни, че не очаква делото да приключи скоро.

„Българското правосъдие не гледа еднакво на хората в зависимост от техния социален и финансов статус”, каза Костадинов.

„Парадоксът е, че във всяка една такава ситуация, в която и да било нормална европейска демокрация, каквато за съжаление България не е, един такъв субект никога не би си помислил да се занимава с политика, а ако се занимава, гражданите не биха му гласували доверие. Марешки е диагноза за състоянието, в което се намира България в момента, а именно състояние на клинична смърт”, категоричен бе общинският съветник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12422

2

biol

09.05 2017 в 10:57

Незнам къде и каква е истината, може би единственото за което е прав че няма правосъдие.
Не ми харесва Марешки, но и на този му нямам вяра.

Само ми е ясен един факт , за битов спор идва, общински съветник ? и за един шамар съда разрешава 710 дни послушване на телефона на марешки