Паргов преизбран начело на БСП-София, би опонента си със 100 гласа

OFFNews 17 април 2016 в 11:51 3715 2

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов бе преизбран на поста на Градската конференция на столичната организация на социалистите. 

Паргов получи доверието на 139 делегати срещу 39 гласа за опонента му Борис Цветков. Останалите кандидати за председателския пост си направиха самоотвод преди гласуването. Така Калоян Паргов получи възможност да ръководи БСП-София за пълен мандат от 4 години. Той беше избран на този пост на 26-и октомври 2013 година, за да довърши мандата на предишния председател Анна Янева.

"Благодаря за доверието и за подкрепата! Благодаря за търпението ви и за това, че издържахте над 12 часа в тази зала", каза Калоян Паргов минути след обявяването на резултатите късно снощи. Веднага след като научи, че е преизбран, новият-стар лидер слезе от трибуната и отиде да поздрави опонента си Борис Цветков. "Направих го, защото го считам за мой партиен другар, обясни Калоян Паргов. - Днес, както казах и на предишната конференция, на която ме избрахте, в тази зала няма победители и победени. Иска ми се да излезем от тук като един силен отбор. И да градим, развиваме и пазим този отбор през следващите 4 години. В името на БСП и на България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови