Панев и Мутафчиева от ПП-ДБ гласуваха срещу решението за въглищните централи

Другият гласувал против от (не)коалицията е Бранимир Балачев от ГЕРБ

Ружа Райчева 04 октомври 2023 в 16:29 1611 2

Елисавета Белобрадова и Владислав Панев в старата сграда на Народното събрание

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Елисавета Белобрадова и Владислав Панев в старата сграда на Народното събрание

"Зелените" депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев и Илина Мутафчиева са единствените от коалицията, гласували против споразумението за продължаване на работата на въглищните централи.

Това сочи справка в стенограмата на Народното събрание от днешното гласуване. Днес парламентът гласува на извънредно заседание споразумението, подписано от миньорите и властта вчера. С него те се разбраха, че въглищните централи няма да затварят и ще работят, докато пазарът позволява.

Опозицията гласува против, както и трима депутати от управляващата (не)коалиция - Владислав Панев, Илина Мутафчиева и Бранимир Балачев (ГЕРБ).

По време на дебатите днес се стигна до много грозни изказвания, като от "Възраждане" и "Има такъв народ" включително нарекоха премиера Николай Денков "секретарка на Пеевски".

Пред OFFNews Владислав Панев аргументира вота си така: "Съдбата на миньорите и енергетиците трябва да е приоритет и техните доходи да бъдат защитени. Но това трябва да се случи с рационален подход и без да противоречи на хода на реформи в енергетиката."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

2

IvoIvo

05.10 2023 в 11:29

Колко са "зелени" само те си знаят ;)

2099

1

Mateevk

04.10 2023 в 16:36

В момента се разгаря войната за прехвърлянето ни в руска орбита. Трябва да го разберем и да спрем това, преди да е станало късно. А поводи за атаки се намират срещу правителството - всеки ден нови и нови...Достатъчно е премиерът да е погледнал лошо Копейкин.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки