Отново удължиха срока за оферти за концесията на Летище София

OFFNews 01 февруари 2019 в 21:30 2280 0

Срокът, в който транспортното министерство ще приема оферти от кандидати за концесията на Летище София, беше удължен до 3 април. 

Удължаването на срока стана дни преди изтичането на настоящия, който беше до 5 февруари. Това е петото удължаване на срока. 

Крайният срок за подаване на заявления и оферти е 3 април 2019 г., 16:30 часа българско време. Заявленията ще бъдат отворени на 4 април 2019 г. в 9:30 часа българско време, съобщиха от министерството.

Ще бъде удължен и срокът за поискване на разяснения или допълнителна информация, за което ще бъде съответно изменена документацията за концесията.

Ведомството обяснява удължаването на срока с това, че такива искания са получили от страна на кандидатите. Промяната на срока за подаване на оферти е съгласуван с консултанта на министерството по сделката – Международната финансова корпорация, част от Групата на Световната банка.

Концесията е за срок от 35 години с възможност за удължаване. Бъдещият концесионер трябва да изгради нов трети терминал на летището, да разшири втория и евентуално да построи нова писта за срока на концесията. Трябва да бъдат инвестирани най-малко 1.17 млрд. лв. (600 млн. евро). Авансовото концесионно плащане е минимум 550 млн. лв. без ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови