От избора на изтребител зависи колко ще управлява правителството, смята Елена Поптодорова

Прокуратурата да обясни как е използвана България при опита за преврат в Черна гора, призова бившият посланик в САЩ

OFFNews 10 януари 2019 в 11:42 8514 4

Премиерът Бойко Борисов иска да даде всекиму и това го прави относително добре във вътрешни условия. Но той си представя, че като даде на Кремъл енергийните проекти и ремонтите на Су и на МиГ, ще може да даде на Щатите сделката за изтребителите. А това не е така - последното нещо, което Кремъл би искал да види, е американски самолети у нас. 

Това заяви Елена Поптодорова, бивш посланик на страната ни в САЩ и вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор на НАТО (АТА) по бТВ. Според нея изборът на самолета ще е залог за това колко дълго ще управлява правителството. 

Поптодорова коментира и има ли "евразийски заговор" срещу България и каква е ролята на подсъдимия Николай Банев в този процес, както обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев  преди дни. 

Гешев посочи, че тези разговори са водени не с официални руски лица, а с лобисти. Аз не мога да си представя, че се тръгва към създаването на такава партия, която очевидно ще цели да отклонява България от нейните основни политически семейства, и това да стане без официална намеса. За мен това е малко като затворнически скеч, заяви Поптодорова. 

Тя призова зам.главния прокурор Иван Гешев да коментира информацията, че използвайки българската територия, руски военни агенти са доставили комуникационни системи в Черна гора, във връзка с неуспешния преврат срещу президента там. „Това е потвърдена информация, а има едно дискретно мълчание. За мен това е по-важно, отколкото телефонът на Николай Банев в плодовия сок”, допълни Поптодорова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

4

ELPIDA

11.01 2019 в 17:50

Напълно съгласна с предходните отзиви и все още не мога да удържа смеха си от този на El Dante!
Сериозното е, че не е в компетенцията на "хубавата" Елена да изразява мнение по толкова възлови въпроси.Грешката - в поканите на някои угодни продажни медии.

77927

3

El Commandante

11.01 2019 в 01:13

От избора на козметика ше зависи колко ше бъдем глобени, тиебамайката проста!

10571

2

Hissarion

10.01 2019 в 14:05

С други думи, ясно че сделката за изтребителите не е изгодна за България. Причините за нея са да се умилостивят американците да ни дадат да пуснем малко газ през България. Добре, че беше тази г-жа, за да ни го разясни като за прости хора.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

10.01 2019 в 13:22

За правителството - не знам.. Ама за Ленчето - знам..
Докато има интернет матряла ще знае за решението на полския съд - крадла е..
А докато тази присъда ти е над главата, е по-добре да престанеш да обикаляш като цветарка ТВ-та.. И да се правиш на проповедник.. Нямаш дори и моралното право на това..