Още днес ПП-ДБ внасят проект за временна комисия за клуба за магистрати на убития Мартин Божанов

OFFNews 06 февруари 2024 в 19:00 1100 2

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

"Продължаваме Промяната – Демократична България" внасят днес в Народното събрание проект на решение за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система.

Това съобщи съпредседателят на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Кирил Петков след заседание на парламентарната група. По-рано днес от коалицията заявиха, че ще настояват за изслушването на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов в парламента по повод убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. 

За създаване на такава комисия призова "Антикорупционен фонд", който разкри частния клуб за магистрати, управляван от Нотариуса.

Тази сутрин санкционираният по "Магнитски" депутат Делян Пеевски поиска незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Нотариуса.

ГЕРБ същo подкрепиха искането на ДПС за създаване на комисия.

Кирил Петков заяви, че е време тези тайни клубове и задкулисни договорки да станат част от миналото. "Вярваме, че този казус не е единичен. Това е системен проблем, който трябва да бъде решен", каза той. 

По думите му докато нямаме работещи служби, много от тези задкулисни неща, които се случват, няма шанс да бъдат предотвратени.

"Службите, реформите в съдебната система, обстоятелствата около тези задкулисни събития, всъщност са един огромен проблем, който е свързан, и се радвам, че този излиза на повърхността, защото преди да го решим, всички трябва да се запознаем с него, цялото общество трябва да каже стига толкова и да продължим напред", добави Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

07.02 2024 в 10:48

Тези управленци мн са се загрижили за умрелите мафиоти

400

1

демотиватор

06.02 2024 в 19:50

"SS- club" (такова му е името, честно) го знаем къде е (но.7, ул. "22 Септември" в кв. Гео Милев, София), остава да ни представят и "есесовците", негови членове, и да се определи кой какво заслужава... (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика