ПП-ДБ искат изслушване на Сарафов в парламента за убийството на Мартин Божанов

OFFNews 06 февруари 2024 в 11:33 499 1

Борислав Сарафов

Снимка БГНЕС/архив

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" иска изслушване на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в парламента за случая с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. 

Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт. Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство, се казва в позиция на "Продължаваме промяната".

"Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд – да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи", заявиха от коалицията.

"Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на Коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България", и внесено по съответния ред в Народното събрание", пише още в позицията. 

По-рано днес Делян Пеевски обяви, че ще предложи на партньорите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!