Quantcast

БСП: До утре БНБ да има план за преодоляване на недоверието към банките

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2014 в 18:55 9215 8

Сергей Станишев

БСП настоява управителният съвет на БНБ да предложи на останалите институции и политическите сили конкретен и детайлно разработен план за преодоляване на недоверието към някои банки.

Това се казва в позиция на БСП, разпространена до медиите.

През последните дни сме свидетели на целенасочена и организирана атака срещу банките в България. Общоизвестно е, че банковата система в България е добре капитализирана, а валутните резерви на страната са над 26 млрд. лева, което гарантира нормалното функциониране на паричния съвет дори в затруднени условия. 

През последната седмица основните политически сили нееднократно декларираха, че подкрепят действията на БНБ за стабилността на стабилността на банковата система, допълват от БСП.

Посрещаме с възмущение изказванията на Бойко Борисов от днес, които внушават несигурност и недоверие в банковата система. Това е съзнателен опит несигурността да се подклажда и да се използва за политически и икономически цели и сценарии, казват още от БСП.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще поиска от президента да бъдат назначени нов премиер и нов финансов министър още в понеделник.

Борисов обясни, че е нужен нов заем, за да се "подпрат" и Валутният борд, и банките. Трябват пари, иначе ще изтеглят резерва и държавата ще остане без бушони, предупреди той. И декларира, че е готов да участва при президента в обсъждането на всякакви сценарии за стабилизиране на държавата и вземането на нов заем. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.06 2014 в 00:31

Нямам никакво желание да плаша който и да било,просто цитирам закона ,а не аз съм писал този закон.Ако искат хората да го четат ако искат да не го четат ,това си е за тяхна сметка.Ако искат да вярват на Данчо Ментата ако искат да вярват на закона,защото днес той каза че влоговете на всички са защитени.Звучи ми като (Татко ще ти купи колело ама друг път.) И като за последно да кажа НЯМА ДИМ БЕЗ ОГЪН!! всеки да си го тълкува както иска.

28.06 2014 в 23:10

Абе палячо стига си плашил хората,нищо няма да се случи.

28.06 2014 в 20:28

... тоя педро още ли се обажда... и за кво му е план??? и в какво служебно качество го иска!!!

... хахахахахаха

... загрях! треа да го докладва в москва ли... по линията дето изчезват секретните договори!

28.06 2014 в 19:33

Чл. 5. (1) Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на:
1. лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители ;

Да виждате някъде да пиша за промоции??? Като дойде време за плащане сами ще се убедят хората кое е преференция и кое промоция.Искам да ми покажете договор на който пише че е промоционален, а не стандартен или преферинциален.Предполагам че имате такъв ,можете да го сканирате и поместите в нета за да ме уборите. УСПЕХ!!!

28.06 2014 в 19:28

Станишка, ти се осра, направо се осра... ОБЕЩА на българите, че ще натикаш в миша дупка банкянския наглец, отмъкнал 1 млр от здравната каса, опоска 4 млр фискалния резерв, взе заем за 3 мрд и го опоска, продаде на безценица Булгартабак, продаде държавните дялове от ЕРП-та, опоска всички резерви на държавните дружества, където имаше резерви, оставени от тройната и тях опоска Боце, тури капак на контрабандата за себе си ... И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ ГЕПИ..., А ТИ СТАНИШКА – НЕ СЕ СПРАВИ С ТОЗ НАГЛЕЦ, пожали Боце и той се ската, тоз банкянски наглец е за панделата

28.06 2014 в 19:15

to paliaco
Не са гарантирани само договорените с преференциални условия. Не бъркайте промоциите с преференции.

28.06 2014 в 19:14

to paliaco
Не са гарантирани само договорените с преференциални условия. Не бъркайте промоциите с преференции.

28.06 2014 в 19:09

Защо никой не казва на хората,че държавата гарантира само стандартните депозити и .влогове.Почти всички депозити и влогове в банките са с някаква преференция и не са гарантирани.Хора погледнете си договорите.