Орешарски: Какъвто и кабинет да дойде, проблемите с БДЖ остават

OFFNews 15 юли 2014 в 21:16 4167 4

Имаме нужда от практични решения, които да променят визията за развитие на дружеството, а не от консултантски проекти, които да стоят добре по лавиците.

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след среща с представители на „Дойче Бан Интернешънъл”, на която бяха обсъдени възможностите за сътрудничество на правителството с компанията за консултантски и инженерингови услуги в транспорта.

Каквото и правителство да дойде, проблемите с БДЖ ще стоят на дневен ред и колкото по-рано започне тяхното решаване, толкова по-добре и за дружеството, и за ползвателите на услугите му, каза още Орешарски.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов каза, че досега всички правителства са се съобразявали с препоръките на международните консултанти, но желаната промяна в БДЖ не се е случила.

Според него причината за това е, че в основната си част препоръките са свързани единствено с финансовото оздравяване на дружеството, а не с коренна промяна в управлението му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!