Опозицията на Нинова в БСП се брои на решаващ пленум

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2018 в 08:49 2885 0

БСП се събира на пленум в централата на "Позитано", ръководството на партията и вътрешната опозиция ще мерят сили по темите предстоящ конгрес, евроизбори и в. Дума. 

На Националния съвет днес опозиционерите ще предложат на конгреса да се разгледа промяна в устава за избор на лидер. Целта е да се върне старото положение преди поправката Нинова" и председателят да се избира от конгреса, а не директно от партийните членове. 

По подготовката за евровота очакваните спорове са по казуса дали Сергей Станишев може да не бъде пак водач на листата на БСП за Брюксел, след като през декември ще бъде преизбран начело на ПЕС за трети мандат като единствен кандидат за поста. 

Стратегията за развитието на вестник "Дума" взривява редиците в БСП, заради временно изпълняващия длъжността главен редактор Йордан Мичев. През октомври 50 знакови червени имена атакуваха решението на Изпълнителното бюро на БСП да смени главния редактор, след като Мичев зае мястото на Таня Джеджева.  Документът бе подготвен от евродепутата Георги Пирински и журналистката Велислава Дърева, параф под него сложиха  Красимир Янков, Костадин Паскалев, Румен Овчаров, Емил Райнов, Михаил Миков, Румен Гечев, Георги Гергов, Дора Янкова, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Ангел Найденов, Петър Мутафчиев и др.  

Според устава на БСП главният редактор на в. Дума се избира от Националния съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови