Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Опашка на граничен пункт "Лесово", шофьорите подозират отмъщение

Преди седмица пунктът спря работа за 15 часа заради акция на ДАНС

OFFNews 08 ноември 2014 в 14:04 7105 5

Опашка от над 10 километра от тирове има на турска територия преди граничен пункт "Лесово".

Някои от шофьорите, между които и много българи, чакат 3-4 дни, за да преминат границата, съобщи bTV.

Превозвачите твърдят, че проблемът е в българските митничари.

"Колегите преди мен се бяха наредили на седмия километър, когато са дошли предишната вечер, и минаха преди 3 часа – 60 часа престой на границата. Турските митничари си работят, българските – не", коментира Илин Петров пред bTV.

От българската страна всеки камион минава през скенер, което бави колоната с часове, твърдят шофьори. Те смятат, че това е свързано с акцията на ДАНС преди седмица, когато пунктът спря работа за 15 часа заради разкриването на мрежа за подкупи.

Митничари бяха задържани след сигнали от шофьори за искани рушвети.

"Такива са ни съмненията, това мислим с колегите. поради причината, че са ги хванали заради рушветите и сега си го изкарват на нас, шофьорите, защото сме единствената жертва. Няма на кого да си изкарат", допълва Петров.

"Разни слухове се носят, че нашите митничари не работят. Явно има нещо, свързано с миналата седмица и по някакъв начин си го изкарват на нас. От цялата работа страдаме ние", разказа Красимир Стоев.

"Отмъщение на това, което се е случило събота срещу неделя, властите какво са направили. Това показва на мен – ако не си мълчите, това ви чака", коментира Венко Рачев.

От Агенция "Митници" твърдят, че на ГКПП "Лесово" няма технически проблем, а отстранените от работа митничари са заменени с други. Обясняват опашките със засилен митнически контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews