Ограничават банковите такси за плащане на вода и ток

OFFNews 12 май 2016 в 18:25 4414 2

Димитър Танев

На днешното си заседание Комисия по бюджет и финанси към парламента прие, че при разкриване на специална банкова сметка за плащания към комуналните дружества и държавните институции, банката ще е длъжна да удържа възможно най-ниската такса.

Същевременно ДБГ е предложило законопроект, според който банковите клонове в държавни институции и комунални дружества няма да имат право да налагат по-висока такса от обичайната за съответната банка.

В момента множество банкови клонове в НАП, МВР, КАТ, ЕРП-тата, общини начисляват такса от 6 лева върху преводите към бюджета и към комуналните дружества, докато клоновете на същите банки извън тези сгради начисляват многократно по-ниски такси.

Говорили сме с колегите от останалите парламентарни групи, те са съгласни да подкрепят промените, коментира пред OFFNews.bg депутатът Димитър Танев, който е един от вносителите на законопроекта на „Движение България на гражданите“.

Вероятно двата законопроекта ще бъдат интегрирани.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  16008

  2

  Nik68

  12.05 2016 в 22:44

  Сетила се мара да сепобара. След години безобразия от страна на банките. И сега да не излезе пак ялов опит - не можем да се месим в работата на търговски дружества, ама като се осерат /КТБ. ПИБ/ им се покриват бакиите от бюджета.

  15914

  1

  поп Дръвчо

  12.05 2016 в 18:36

  Тия ще сринат банковата система!
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите