Новият транспортен министър ще се съсредоточи върху европрограмите

ОFFNews Последна промяна на 06 август 2014 в 12:47 1330 3

Николина Ангелкова
Николина Ангелкова

Министър Данаил Папазов предаде управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на новоназначения служебен министър Николина Ангелкова на церемония във ведомството.

„Благодаря на екипа, с който през последната година работихме доста усърдно. Имаме доста голям напредък по по-голяма част от нещата, по които работихме. Запознах министърката с моментното състояние. Надявам се всички хубави инициативи да бъдат продължени", заяви на изпроводяк Папазов.

Служебният министър Николина Ангелкова посочи, че основен в нейната работа ще бъде Оперативна програма „Транспорт” - установяване на напредъка по проектите, оценка на високорисковите проекти и предприемане на мерки за минимизирането на загубата на средства. Друг ще бъде Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” за програмния период 2014-2020 г. "От съществено значение е да можем да финализираме програмата, както и да доведем нейното одобряване, за да може да започнат проектите в срок”, каза Ангелкова, цитирана от агенция "Фокус".

Друг момент, върху който Ангелкова ще се фокусира, е подготовката на проекти по инструмент „Свързана Европа”. „Да не забравяме и прегледа на текущото състояние на всички търговски дружества и предприятия от системата на транспорта и предприемане на мерки за подобряване на тяхното финансово и икономическо състояние”, заяви Николина Ангелкова. 

В рамките на една-две седмици ще бъде обявена останалата част от екипа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2014 в 13:54

Татко и - Панчо Графита-комерса достатъчно омаха докато тая кобила беше в АП назначена от Булка Бостан през 2011г.

07.10.2011
Кърджалийка от Гледка зам.-министър в МРРБ
Кърджалийци вече имат сериозно представителство в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Премиерът Бойко Борисов назначи 32 – годишната кърджалийка от квартал Гледка Николина Николова за заместник-министър в МРРБ, стана известно от пресслужбата на Министерския съвет.
Нова афера тип "батко и братко" е на път да избухне в Агенция "Пътна инфраструктура". Голяма част от договорите за строителство и ремонт на пътища се възлагат от Агенция "Пътна инфраструктура", управлявана от дъщерята Николина и възлагани на фирмите на татко - Панчо Графита-комерса.

Няма нищо случайно, няма нито един "не-свой".

Интересно ми е само дали обещанието към Близнашки е място в Конституционния съд?

06.08 2014 в 13:41

Щот,нали и тате трябва яде.

06.08 2014 в 12:58

... mhm... да не вземе да ни предложи връщане към конска тяга??? (не беее, нямам предвид снимката)

... хахахахахаха

... а защото е Екологична ;)тягата, де...

... хахахахахаха