Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Новият транспортен министър ще се съсредоточи върху европрограмите

ОFFNews 06 август 2014 в 12:47 1727 3

Николина Ангелкова
Николина Ангелкова

Министър Данаил Папазов предаде управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на новоназначения служебен министър Николина Ангелкова на церемония във ведомството.

„Благодаря на екипа, с който през последната година работихме доста усърдно. Имаме доста голям напредък по по-голяма част от нещата, по които работихме. Запознах министърката с моментното състояние. Надявам се всички хубави инициативи да бъдат продължени", заяви на изпроводяк Папазов.

Служебният министър Николина Ангелкова посочи, че основен в нейната работа ще бъде Оперативна програма „Транспорт” - установяване на напредъка по проектите, оценка на високорисковите проекти и предприемане на мерки за минимизирането на загубата на средства. Друг ще бъде Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” за програмния период 2014-2020 г. "От съществено значение е да можем да финализираме програмата, както и да доведем нейното одобряване, за да може да започнат проектите в срок”, каза Ангелкова, цитирана от агенция "Фокус".

Друг момент, върху който Ангелкова ще се фокусира, е подготовката на проекти по инструмент „Свързана Европа”. „Да не забравяме и прегледа на текущото състояние на всички търговски дружества и предприятия от системата на транспорта и предприемане на мерки за подобряване на тяхното финансово и икономическо състояние”, заяви Николина Ангелкова. 

В рамките на една-две седмици ще бъде обявена останалата част от екипа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!