Нова Република сваля доверие от кмета на Белене заради прогонването на отец Кортези

ОFFNews 11 март 2017 в 14:56 14671 11

Политическият съвет на Нова Република реши да свали политическото доверие от кмета на община Белене Милен Дулев, който прогони от града свещеника Паоло Кортези и отказа да подслони семейство сирийски бежанци със законен статут, предават от пресцентъра на дясното формирование. 

Нова Република не приема агресията и омразата да изместват диалога между гражданите. Заставаме зад каузите, които отец Кортези защитаваше в България – разпространение на християнските ценности, изследване на комунистическото минало и почит към жертвите на тоталитарния режим, посочват от "Нова република".

Кметът на Белене бе издигнат от местна коалиция, в която участваха десноцентристки партии, включително и Демократи за Силна България. Днес ДСБ и много от издигналите кандидатурата на г-н Дулев десни граждани са в Нова Република. Не можем да носим политическа отговорност за кмет, който подкрепя група самозвани лъжепатриоти, които налагат агресия и омраза, наметнати с чужди знамена, казват десните.

Според тях истинската причина за прогонването на отец Паоло Кортези е неговата отдаденост на каузата за издигане на Парк-мемориал на жертвите на комунизма на мястото на бившия лагер в Белене. За тази дейност отец Кортези получи почетния знак на Президента от Росен Плевнелиев, припомнят те.

„Убеден съм, че вярващите българи - православни, католици, евангелисти, мюсюлмани - ще застанем в защита на доброто, на вярата, на общочовешките ценности", коментира председателят  Радан Кънев.

Водачът на листата на Нова Република в област Плевен Мартин Димитров дори поиска оставката на Милен Дулев заради нецивилизованото отношение към християнски свещеник и ненужната агресия към семейство чужденци.

„Първо съм християнин, а след това икономист, политик, баща, гражданин. Трябва да изградим общество, в което свещеникът, отецът и пасторът са уважавани за своя труд да разпространяват християнските ценности и да правят света по-добър", каза Димитров.

Политическият съвет на Нова Република предлага на страховете на хората да се отговори с истинска реформа на МВР, която да премахне чадъра над каналджийската мафия. Тогава границата ще бъде наистина пазена, а гражданите ще бъдат спокойни. Насочването на агресията към отделни семейства, избягали от войната, е опит за прикриване на тоталната неспособност на МВР и службите да гарантират сигурността в България.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

10

Nik68

11.03 2017 в 18:34

Не одобрявам поведението на кмета на Белене, но и не приемам позицията на Нова Република. Отегляме се и си оставаме чистички и целите във бял. Не се кава не приемаме, а извинете, че ви подведохме и подкрепихме един ксенофоб, малограмотен и дребнав човечец и ви заблудихме да му гласувате доверие осланяйки се на нашата преценка, че човека е читав.

8997

8

Весел Драков

11.03 2017 в 17:43

Браво на РБ, така се прави! Добре, че има такива случаи, та ''лимонките'' да се взривят преди избори. Лошо е, че времето до тях е твърде малко.

42249

6

Denis Rizanov

11.03 2017 в 16:20

Не бе, аз искам да попитам отново
ЗАЩО Катар, ОАЕ, Саудит Арабия и Кувейт НЕ ПРИЕМАТ бежанци-мюсюлмани?
ЗАЩО?

42249

5

Denis Rizanov

11.03 2017 в 16:19

Важното е че хората не мълчат. Независимо от партийните си симпатии.
Защото знаят - един път мине ли номерът с "настаняване" на "мигранти" и край! Ще ги бие полицията, ще ги натискат разни безродни от бхк и други платени евролиберасти и антибългари. И ще говори властта - щом за едикой си може и не сте протестирали, значи и за този същото!
Това българите усещат на днк ниво, с кръвта си.
Преживели са веднъж потурчване и смяна на религията, няма да допуснат втори път това.
Не и живи!

10952

4

Мойри

11.03 2017 в 15:54

Така се прави. Мишкуващите морални стожери от ГЕРБ и БСП си мълчат за по-лесно.

42249

3

Denis Rizanov

11.03 2017 в 15:46

миуенчо дори поискал оставката на кмета? Как бе миуенчо искаш "оставка" на мажоритарно избран кмет?!
Да не би да те е съветвал един бивш кмет, който прави подписка с искане за сваляне на редовно избран негов наследник?
ми изкарайте му някаква там злоупотреба. То щом вие сте го издигнали, няма начин да не е откраднал нещо. Съдете го! Най-малкото за предаденото "партийно" доверие. Абе за коя партия става въпрос, че аз вече се обърках. Досега говорехте за КОАЛИЦИЯ, пък сега за ДС-ейбе.
)))))

42249

2

Denis Rizanov

11.03 2017 в 15:42

Демагогът радан продължава с пълна сила да громи врагът с партиен билет.