Нова република се регистрира за изборите и призова партиите за Общ пакт срещу корупцията

OFFNews 07 февруари 2017 в 17:04 9507 3

Надпартийното дясно обединение Нова Република внесе в Централната избирателна комисия необходимите подписи за участие в изборите на 26 март.

Папките със събраните подписи донесоха председателят Радан Кънев, политическият говорител Трайчо Трайков и членовете на Политическия съвет Меглена Русенова, Петър Славов, Вили Лилков, Борис Станимиров, Ивайло Цветков, както и председателят на предизборния щаб Стоил Яков.

"Регистрирахме надпартийното дясно обединение Нова Република за участие в изборите като единствената дясна алтернатива на ГЕРБ. Няма такава регистрация преди нас, няма да има и след нас", каза Радан Кънев.

Председателят на Нова Република припомни, че са протегнали ръка към другите десни организации за широк антикорупционен фронт срещу ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Поканата ни обаче бе отхвърлена вероятно от лични амбиции и страх. Неслучайно казах страх – не всеки има смелостта да влезе в решителна битка, да се обяви за алтернатива на ГЕРБ и да попадне под обстрела на кафявите медии-бухалки. Ние отдавна живеем с това и не ни е страх", обясни председателят на Нова Република.

Радан Кънев отправи покана към всички партии, които ще бъдат в следващото Народно събрание, да подпишат Пакт за общи действия срещу корупцията.

„Вие видяхте какво се случи в Румъния, помните и протестите от 2013 година в България, помните и какво стана в Македония.Всеки път ставаше дума за партиен елит, който опитва да осигури безнаказаност за всички партии. Дълбок социален конфликт между гражданите и всички партии. Точно затова Нова Република кани всички партии, които ще бъдем в заедно в 44-ия парламент, да подпишем Пакт за общи действия срещу корупцията. Надяваме се да постигнем едно голямо мнозинство в следващия парламент. Естествено, ако партиите откажат, ние ще намерим начин да се обърнем директно към българските граждани", обясни Кънев.

Трайчо Трайков отговори на въпроса до кои партии е отправено предложението за Пакта за общи действия срещу корупцията.

"То е за всички, които смятат, че ще влязат в парламента. До понеделник ще ги преброим. А за борба срещу корупцията всеки говори, но не всеки е показал, че може да го прави. Ние в Нова Република сме доказали това с действия".

Утре Политическият съвет на Нова Република ще представи предложенията си за Пакта за общи действия срещу корупцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови