Радан Кънев към "Да, България": Ако се скрием в суетата си, утре противниците ще са по-мощни"

OFFNews 27 януари 2017 в 09:43 9760 8

Радан Кънев

Лидерът на ДСБ и създател на новия десен проект "Нова република" Радан Кънев отговори във фейсбук профила си на отказа на партията на Христо Иванов да се явят заедно на изборите на 26 май.

"Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията. Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех", написа Кънев.

Днес обаче има нужда от смелост и решителност. Нова Република вече започна битка – битката е тук и сега. Не е някъде в неясното бъдеще, когато пораснем. Битката е за незабавна промяна, за безусловна капитулация на мафията, за свободна икономика. Битката е тежка, а противниците са мощни и дебели.

Много от основателите на „Да, България“ са наши политически приятели и осъзнават много добре, че нямаме време. Ако не влезем в бой днес и се скрием в суетата си, утре противниците на България ще са още по-мощни и още по-охранени. А животът на сънародниците ни - още по-труден и без перспектива.

Нова Република влезе смело в битката – тя не е само с мафията. Битката е и за Нова Република, нова икономика и нова надежда за нацията ни.

Надежда, която се ражда от смелостта.

Много десни избиратели очакваха, че двете формации ще влязат в предизборна коалиция.

Като правосъден министър Христо Иванов и неговата борба за съдебната реформа се радваха на силна подкрепа от Реформаторския блок, част от който тогава бе и Радан Кънев. Именно след оставката на Иванов като правосъден министър, Радан Кънев обяви, че излиза в опозиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12014

6

ognian123

28.01 2017 в 14:54

Отново се намери начин да разцепят дясното.Същото ни изиграха с Царя.Десните хора да се осъзнаят на време.

12256

5

Stamboloff

27.01 2017 в 20:16

Моля, замълчете г-н Кънев! Както мълчат Трайков, Атанасов, Димитров, Андреев!... Чшшшшт.

9057

4

dba

27.01 2017 в 11:39

Мислех, че на Бареков е лъжливата партия двойник, която ще разсее гласовете, а то Да България...Ченгетата не са за подценяване

29585

2

Izalina

27.01 2017 в 10:18

Кънев вместо само да излъчва през Фейсбук, не е лошо и да се огледа и ослуша как точно се компрометираха достатъчно, та да отблъснат толкова много хора, включително и да разбере нежеланието на останалите "десни" да си партнират.
Пишат си го хората навсякъде.