Нормално е след избори да има правителство, смята Сакскобургготски

OFFNews 12 септември 2021 в 15:49 2302 2

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че е нормално след избори да има правителство.

"Да се надяваме, както във всички други страни, всеки да постъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички", каза той, цитиран от бТВ. Бившият премиер беше на освещаването на дворцовия параклис във Врана днес.

Сакскобургготски посъветва днешните депутати да мислят за България преди всичко.

Относно решението на Страсбург по делото, по което той осъди България заради незаконен мораториум върху горите му бившият премиер заяви, че изказванията по неговите действия са неправилни, а пък ще се произнесе по съдебното решение, като му дойде времето.

"Едно нещо е да се защитава човек, а друго е да съди България. Ако някой е дал живота си за България, мисля, че това съм аз. Да не бързат с подобни изказвания. Като му дойде времето ще се произнеса и за решението", коментира той.

Намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи, заяви още Сакскобургготски.

Европейският съд по правата на човека обяви България за виновна за нарушение на правото на собственост, заради наложения през 2009 г. мораториум върху имотите му. По делото в Страсбург е представена експертиза, според която печалбата, която царят и сестра му биха могли да получат от дърводобив за периода от 18 декември 2009 г. до 19 октомври 2018 г., би била 2 054 319 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови