Нинова: Ударихте дъното като сменихте „Под игото“ с „Робинзон Крузо“

OFFNews 16 ноември 2016 в 15:27 32783 7

„БСП ще гласува "за" оставката на правителството. Ние спечелихме категорично тези избори. Не сами, разбира се, а заедно с народа, защото нашата партия прояви мъдрост да издигне надпартиен депутат".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по оставката на кабинета.

Нинова посочи причините, според които се е провалило правителството. Едната е тоталното разминаване от дневния ред на правителството на този с ежедневието. Най-важният въпрос, според Нинова, е безработицата.

„За съжаление, вие не направихте нищо, за да има производство и икономика. Европарите изтекоха в кражби, а родното производство беше смачкано. Доходите не мръднаха, а бедността растеше“, каза Нинова.

„Ударихте дъното като заменихте „Под игото“ с „Робинзон Крузо“, каза още Нинова. Според нея провал има и в здравеопазването.

„Но най-много сгрешихте, като отнехте чувството за достойнство на народа, а вие направихте това с решението да смените Ирина Бокова с Кристалина Георгива, с решението многократно да увеличите санкциите срещу Русия“, каза Нинова.

За пореден път Борисов е демонстрирал неуважение към парламента, към правителството и председателя на парламента, като напуснал залата. „Високомерие и самодоволство“, обясни тя.

Нинова заяви, че БСП няма да подкрепи бюджета на първо четене. "Нашата цел е да се борим с алтернатива на предсрочни парламентарни избори, да убедим хората, че сме по-добри и да управляваме със собствен бюджет", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

6

ELPIDA

16.11 2016 в 23:23


Нинова,аре "...малко по-скромничко и по-спокойничко..." и не си мислете,че можете да употребите Генерала,защото той е достатъчно умен,има винаги решения и ходове непредвидени от вас.

77927

5

El Commandante

16.11 2016 в 17:38

Нинова, само по-полечка с тълкуването на изборните резултати ше те замоля, щото познавам една камара хора дето гласуваха за Генерала, макар че ти не ги кефиш.

Малко по-скромничко и по-спокойничко, че с тея изхвърляния ше стигнеш точно до където стигна Станишев.

Леко по завоите и умната, викам, да не стане МЯУ.

17439

4

мнение от IP

16.11 2016 в 16:06

Оооп....по-полека. Никой не е гласувал за БСП.

12284

2

Kristiano789

16.11 2016 в 15:41

Ей, а пък ти, Корнелио, си много умна. Страшната работа. Щото вие като сте били на власт всичко е било цветя и рози. Ще ви видим са кви ще ги надробите