Нинова: Семейното подоходно облагане е част от плана ни за грижа към младите

OFFNews 01 юни 2020 в 12:51 2384 1

Днес е празник на детето и чудесен повод да се усмихнем и да бъдем щастливи. 

Но днес имаме сериозен повод да се замислим над демографската катастрофа и как да помогнем на семействата с деца. Една от трайните мерки е семейното подоходно облагане. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Дайте вашето мнение за следното предложение: на работещи и осигуряващи се родители да се намалява дължимият данък върху доходите с 50 лв. за всяко дете, призова Нинова.

Ето как: родител получава 1000 лв. заплата и дължи 100 лв. данък върху доходите си като физическо лице. Ако има едно дете, му се приспадат 50 лв. и плаща 50. Ако има две деца не дължи данък. Така в активните и работещи хора остава по- голям разполагаем доход в помощ на семейството. Демографската криза не се бори с приказки, а с конкретни действия, пише още Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

1

Стик

01.06 2020 в 13:35

„Социализмът в България“, Захарий Стоянов: „В нас социалистите са зараза, щом поискат да сеят социализъм на българската неблагоприятна почва. Ние съветваме нашата младеж да се пази от тия болни хора, за които отечество не съществува. От българската интелигенция се изисква само едно: да пази тя своята земя от всякакви чужди доброжелатели, да се стреми към запазванието свободата и независимостта на България и да поддържа и насърчава онова правителство и ония деятели, които са доказали вече своя патриотизъм. А който иска подкладки, освобождение на труд и социализъм, нека иде да продава краставици в Русия, Англия, Франция и др.“ --- Др. Тодор Живков: „Социализъма е едно недоносче. Ето това е самата истина – недоносче.“ (www.youtube.com/watch?v=zIHVSCcXolw)