Нинова се готви за ново ляво обединение

БСП иска да се облагат печалбите на банките и таван на таксите

OFFNews 27 ноември 2023 в 17:10 1856 2

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Корнелия Нинова

"БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят „един голям фронт – ляво-център, патриотичен".

Това каза на брифинг червената лидерка Корнелия Нинова.  

Тя заяви, че вероятно първата тема на обединението ще е бюджетът. Тя даде заявка, че всички формации ще могат да направят предложения, а БСП, като партия в НС, ще ги внесе между двете четения.

Нинова съобщи, че от "БСП за България" в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.

На въпрос относно коментара на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че е готов да стане премиер, лидерът на БСП каза, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

"Продължаваме Промяната" - "Демократична България" и ГЕРБ допуснаха това да се случи – Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

27.11 2023 в 18:00

"Левичарството- детска болест на комунизма", писа на времето фараонът Ленин (Не знаеш кой е? Мож' му виде мършата, пардон, мумията, у пирамидата пред Кремъл) (ジ)

2099

1

Mateevk

27.11 2023 в 17:33

Това "ново" ляво колко да/ще е ново? Защо винаги трябва да е русофилско, а в случая путинофилско? Не може ли да има нормално ляво, което да е анти Путин? Кой и кога е казал, че лявото в България трябва по дефиниция да е русофилско? Да не би Димитър Благоев да е? Надали, като се сещам какво е мислел и писал за русофилството....Добре че на Позитано отдавна не го четат, а само ползват понякога по предназначение.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика