Нинова: Пътят е един - оставка на Борисов и нови избори

OFFNews 14 август 2020 в 16:41 4031 2

Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й. Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова по повод днешното изявление на премиера, в което той предложи нова Конституция и свикване на ВНС.

Темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество. Включително от г-н Борисов в критични за него и партията му моменти. Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване, смята председателят на Столетницата.

Според Нинова Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз.

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й. България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ. Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", заявява Нинова на фейсбук профила си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12621

2

TOR

15.08 2020 в 09:58

Не изнася, Щото,ако станат 120 местата я езе я не.

2900

1

nrb

14.08 2020 в 18:26

Тая нали и тя пищеше за Велико народно събрание и промяна на конституцията. Какво не и изнася па сега.