Никой не отстъпва за председателското място в СОС, БСП и ПП-ДБ ще се срещнат пак в сряда

Според Ваня Григорова БСП и ПП-ДБ ще се разберат за новия председател в следващите седмици

OFFNews 26 ноември 2023 в 20:05 4608 2

Ваня Григорова

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Ваня Григорова

Групите на "БСП за България" и "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) се срещнаха в Столичния общински съвет, но темата за председателското място не е била обсъдена. Двете групи са се договорили за следваща среща в сряда.

Според Ваня Григорова БСП и ПП-ДБ ще се разберат за новия председател на Столичния общински съвет в следващите седмици. Тя и председателят на БСП-София Иван Таков определиха срещата като конструктивна и обявиха, че вероятно в сряда диалогът ще продължи.

В отговор на въпрос дали от БСП биха подкрепили друг кандидат на ПП-ДБ за поста председател на СОС, вместо Борис Бонев, Ваня Григорова отговори, че първо трябва да се разбере кой би бил той, предаде БТА. 

По думите ѝ двете формации имат сериозни различия по генерални структурни въпроси.

Иван Таков заяви, че БСП ще поиска среща с ръководството на "Топлофикация" – София за готовността за отоплителния сезон и проблемите със задлъжнялостта на дружеството, която е много голяма. 

Борис Бонев коментира, че темата с председателския пост не е била коментирана по време на срещата. Той заяви, че личността на председателя не е проблем. "Има четирима достойни кандидати, на никой от тях не може да събере необходимата подкрепа", каза Бонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки