НФСБ: Сидеров кътал 40 млн. лв. и 5 офшорки, дава по €15 000 в хотел

OFFNews 13 декември 2013 в 08:25 11117 29

Фактура от хотел
Фактура от хотел "Морис" за 14 хил. евро

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров притежава сума от повече от 40 млн. лв. и пет офшорни копании, регистрирани на Сейшелските острови.

Това заяви пред bTV съпредседателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов.

Той обясни, че информацията за сумата циркулирала из службите и тя най-вероятно е занижена. Част от парите идвали по турска линия, други по руска. „Апелирам прокуратурата да си свърши работата. Всичко това мирише на заговор от т.нар. елит, защото досега златният пръст крепеше правителството", каза Касабов.

Отделно от това, по думите му, Сидеров имал пет офшорки, които обаче се движат от подставени лица.

В същото време Касабов и бившият депутат Стоян Иванов показа документи за друг луксозен воаяж на лидера на "Атака" в Париж от миналата година. Според новите документи Сидеров е пръснал 14 808 евро в хотел "Морис" за седемдневен престой заедно със своя приятелка.

Същата фактура Стоян Иванов и Ивайло Нинов, бивш шофьор и активист на „Атака”, показаха и в сутрешния блок на Нова телевизия.

Над 1000 евро са дадени само за шофьор с лимузина. Големи суми са платени за извънредно почистване на стаята, понякога два пъти дневно. Това според Касабов било елегантен начин да се маскират друг вид услуги като проституция.

Нова телевизия пък разпространи запис със служител в другия елитен парижки хотел, в който Сидеров е отсядал - "Фор сийзънс Джордж V". Служителката разказа, че лидерът на "Атака" е гостувал последно в хотела през 2009 г., като е останал 6 нощи. В стаята са били двама души. Първоначално резервацията е била за стая "де лукс", но на рецепцията предложили по-скъп апартамент - за 2495 евро нощувката (общо 14 970 евро за 6 нощувки).

Касабов припомни, че бивши депутати от „Атака“ са сезирали бившия и настоящия главен прокурор за това, че са били карани насила да подписват документи за офшорни компании. В схемата била включена и бившата съпруга на Сидеров – Капка.

„Защо никой не направи една проста сметка, харчовете, които прави Сидеров, отговарят ли на това, което получава? Само че над него има чадър, той се чувства като богопомазан“, обясни още Касабов. По думите му депутати са ставали гаранти за по 150 хил. евро. Част от тези хора са проф. Станилов и Павел Шопов.

„Защо се говори за фирмите на Плевнелиев, на Борисов, на други, за Волен никой не казва нищо? Това ми прилича на заговор. Прокуратурата отказва за образува производство, а тези 4 години, когато депутатите са станали поръчители, това не е ли престъпление?“, попита Касабов.

Досега Сидеров не е коментирал снимките и пътуванията си и не е отговорил на въпроса с какви средства ги финансира. В момента атакистът е на посещение в Китай като участник в парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews