Quantcast

Ненчев обеща да освети досиетата на военното разузнаване

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2014 в 14:40 4372 17

Новият министър на отбраната Николай Ненчев (Реформаторски блок) обеща да предаде на Комисията по досиетата всички архиви на военното разузнаване.

Той обяви това пред Националното събрание на ДСБ, което се провежда днес в НДК.

Трябва да стане ясно всичко, което се е вършило преди 1989-та година, уточни Ненчев.

"Ще бъда безкомпромисен към всичко онова, което се опитва под една или друга форма да скрие истината за комунистическото ни минало.

Имам волята да изпълня конституционните си задължения и, съгласно закона, ще предам досиетата от външното разузнаване, военното разузнаване, за да стане ясно всичко онова, което се е вършило.

И аз съм убеден, че не е било вършено в името на българския народ, а в името на друга държава и друго разузнаване. Вие имате право да знаете истината и аз ще направя всичко възможно за това", каза Ненчев пред делегатите на партийния форум.

Комисията по досиетата отдавна се оплаква, че служба "Военна информация" към Министерството на отбраната отказва да предаде целия си архив и да изпълни Закона за досиетата, напомни "Медиапул".

Комисията очаква от тях около 30 000 архивни единици.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2014 в 13:41

Проблемът е, че има железобетонни глави като тебе. Маниакални фанатици, които са толкова тъпи, че не умеят друго, освен да произвеждат син дим и смрад. Зад които, господарите им да крадат спокойно, докато отровеното от тая газова атака население, тича да гони Михаля.
Понеже е ОЧЕВИДНО, че след четвърт век, никакъв комунизъм не е проблем за никое общество, камо ли за икономиката му.

30.11 2014 в 13:36

Ако и на това не се казва българскки продажник /министъра / здраве му кажи

30.11 2014 в 13:21

крайно време е да осъзнаете, че комунистическият режим беше ПРЕСТЪПЕН, АНТИБЪЛГАРСКИ И АНТИХУМАНЕН. Проблемът е, че овчия народ трудно осъзнава кое се прави в негова полза и така и не показа навреме воля или желание за ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ. Затова сега плаща прескъпо и се чуди защо бил беден, а либералната демокрация не работела. Ами ТИ СИ ВИНОВЕН ГЛУПАКО! Не друг. Ако имахме достатъчно воля когато трябваше, нямаше да има мутри и силови групировки, които с държавна протекция да смачкат инициативата на българина. За справка вижте всички останали източноевропейски държави без бившия СССР. Къде бяхте вие тогава? Сега сте обречени да патите и да търпите мерки на парче.

30.11 2014 в 12:26

Атанасова е тежък случай, ама на Иво искам да разкажа нещо: преди време Антон Тодоров по някоя от телевизиите нападна синът на известен деец на СДС, виден демократ, поводът беше, че момчето кандидатства за работа някъде в държавната администрация, а е внук на генерал от преди 10-ти ноември. И това ако не е болшевизъм в най-извратената му форма, тури му пепел! Момчето с много добро образование и няколко езика, баща му виден демократ, човек със заслуги за демократичното ни развитие, но дядо му (по майчина линия) бил генерал от въпросните служби и това момче вече трябва да е с клеймо на челото, и цяла България трябва да го знае! Нарочно не споменавам имена, защото е отвратителна тази история. Оттогава имам особено мнение за Антон Тодоров, въпреки заслугите и труда му да осветли архивите и задкулисието този човек има болшевишки манталитет. Реформи могат да се правят и без огласяване на подобни досиета, това е направо извращение.

29.11 2014 в 20:28

Не се скатавай, трол мизерен. Отговаряй къде си служила!

29.11 2014 в 19:58

С толкова бетонирани мозъци РБ ще бяга на място само и единствено обърната към СССР. Потъвате вече, не разбрахте ли?КПСС-БКП вечна дружба, КГБ-ДС, стига вече! Не троляйте пажалуста!

29.11 2014 в 19:47

Още преди една година политологът Антон Тодоров разкри във Фрога какви дървени болшевишки чутури са назначени начело на служба "Военна информация" от правителството на ГЕРБ.

Антон Тодоров: Служба „Военна информация“ се нуждае от радикално прочистване http://frognews.bg/news_58134/Slujba_Voenna_informatsiia_se_nujdae_ot_radikalno_prochistvane/

Параграф 12 и „бандата на петимата“
http://frognews.bg/news_59356/Paragraf-12-i-bandata-na-petimata/

29.11 2014 в 19:41

Тоя Ненчев е ебах ти олигофрена!!! Айде за ДС съм съгласен , но какво му пречат военните? Покрай тия малоумни ПР акции ще изгорят една камара хора които са си рискували живота за Родината!

29.11 2014 в 19:19

атанасова, ти къде служи, бе пич, та ги знаеш толкоз изтънко тия работи?

Значи разузнавачите, работили по времето на СССР, са продажници, а тия по времето на САЩ - не. И не са мижав селски филиал на ЦРУ?
Хм. А утре като се пръснат па щатите, и някой изтипоса тука и снимките на пиндотроловете, демек ваште, тогава какво ще запеете, а? Щото това ще е по наше време, вече става ясна и тая работа.

29.11 2014 в 18:26

?!? Стига ни толкова комунизъм и колониализъм ?!? Ей, вече изперквате!