Георги Кадиев: Досиетата на КТБ ще бият по популярност досиетата на ДС

OFFNews 20 септември 2014 в 09:19 4838 4

Досиетата на ДС.

"Случаят с КТБ има потенциал да разтърси България, а за нейните досиета да се говори следващите 20-ина години, подобно на досиетата на ДС".

Това коментира в профила си във Facebook Георги Кадиев от БСП, бивш зам.-министър на финансите. Ето кокво още написа по темата политикът:


"Ще изгорят много невинни хора, доверили се на БНБ и държавата, и брутално измамени. Около 5.5 млрд лева влогове на физически лица, от тях 3.5 млрд лева гарантирани /тези до 100 хил. евро/, а от другата страна - 90% кредити към свързани лица и почти никакви обезпечения.

Внимателно прочетох за срещата на комитета на вложителите и ръководството на ГЕРБ, в централата на ГЕРБ.
Съгласен съм, че трябва моментална оставка на Иван Искров. Унищожи репутация на 135-годишна институция, и вече трябваше да го няма. За какво точно му плащаме заплата- каквато и да е тя- с нашите данъци, някой има ли отговор?

Съгласен съм със законодателни промени за оздравяване на банковата система и най-вече засилване на банков надзор.
Третото ми звучи като пожелание- всички държавни институции да гарантират, че няма да допуснат злоупотреби с активите на банката. Те не са ли длъжни да правят това по закон?

Озадачен съм от последното: "На четвърто място, двете страни настояват виновните за състоянието на КТБ, след
необходимото разследване и доказване на вината им, максимално бързо да
понесат своята отговорност."

Не е ли ясно, че част от виновните са били на тази среща? Що за цирк?

Виновни за КТБ са всички политици, които допуснаха неимоверното разрастване на банката за последните десетина години: с наливане на държавни пари, със затваряне на очите, с игнориране на законите, с откровена корупция.
КТБ е еманация на политическата корупция. Ако искам нещо, то е Цветан Василев и Пеевски да кажат имената на всички политици, взимали с пълни шепи. И да ги зачеркнем от политиката.

Тогава може би ще имаме шанс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews