Комисията по досиетата: Борисов няма досие в ДС

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2014 в 08:42 5141 22

Комисията по досиетата

„В документите, които притежава Комисията, а те са над 15 километра, в тях няма следа за принадлежност на Бойко Борисов към Държавна сигурност. Той е проверяван няколко пъти.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ Екатерина Бончева, която е член на Комисията по досиетата.

Коментарът на Бончева бе по повод обвиненията от страна на лидера на ББЦ Николай Бареков, който от седмица тръби, че скоро ще извади на показ документи, доказващи връзката на Борисов с ДС.

Вчера пред същата телевизия Бареков заяви, че Бойко Борисов е продукт на ДС, който в продължение на 30 години е подготвян за властови постове. Бареков подчерта, че разполага с документи, доказващи достоверността на думите му.

Екатерина Бончева коментира, че за обвързаността на Борисов с ДС са правени справки многобройно, но за него няма досие. Според служителя в Комисията по досиетата изтъкна още, че ще бъде притеснително, ако Бареков разполага със секретни документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.07 2014 в 16:05

Хайде да не съдим без съд...Бареков не е цвете,същият престъпник е ,като бОйко бОрисов,краставите магарета през 9 баира се намират.Да почакаме ,най-накрая сами ще си признаят.Ако бАреков клевети ,да си плаща според законите.Но ако е вярно...

28.07 2014 в 12:42

СтаниШеф по-скоро да е от ДС-Доган, Първан...Бюрека какви последствия ще понесе за клеветите ме интересува!

28.07 2014 в 12:38

ама той бил чист като сълза бе хеххееееее

28.07 2014 в 11:49

Оставаше и да има и да е достъпно на всеки. Не се правят така нещата, определено.

28.07 2014 в 11:31

За мен си е престъпник ,вдигнат към властта от ДС.Те много добре познават народопсихологията на българите ,знаят ,че повечето от ошашавения електорат го харесват.Да не подценяваме възможностите на българската ДС,която е най-добрата ученичка на КГБ още от едно време ,та до сега.А какъв пожарникар е бил ,като не е гасил нито един пожар ,правете си заключунията сам.Има нещо съмнително и за придобиването на черния поас по карате...

28.07 2014 в 11:16

Ням да казвам повече, но обърнете внимание едно. Наближат ли избори всеки почва да вади компромати срещу Бойко Борисов. Срещу никой друг! Всеки има тайни документи, всеки плаши да ги извади на бял свят и после нищо. Барбиреков като показа една снимка на която уж беше ББ, а се оказа после че не е.

Ако сте прости овце и ви трябва овчар , вярвайте на който искате, за каквото искате!

28.07 2014 в 10:51

Преди 89-та Борисов не е бил в ДС. Бил е пожарникар и служител на МВР. Това навсякъде го пише. После е вербуван за агент под прикритие, но след 89-та, което комисията по досиетата не проучва.

Аман от глупости. Знаем си го колко е стока. Някой ги устроива а други не. Аз лично освен ГЕРБ и може би РБ други поносими политици не знам. Дори оня пич от Хиподил наскоро яко се изложи с едни комунистически опорни точки

28.07 2014 в 10:46

Ако един български гражданин има досиеза някой друг, което е трябвало да бъде обявено от Комисията, но не е и го обяви и уведоми за това обществеността - тоест да извърши това, което държавните институции е трябвало да извършат преди 7 години, но не са - каква е обществената опасност на това деяние?
Ние чухме как Борисов препятства митническа проверка, но не беше образувано производство срещу него защото нямало обществена опасност :-)

28.07 2014 в 10:44

само като гледам как бързо се задействаха всякакви институции и медии да чистят името на тиквата,това да ви говори колко са зависими от него и прислужни. Хора,забравихте ли страха и терора по времето на герб?А мизерията, а калинките и некадърниците? А това че спряха изследването за жшистов газ под натиска на руснаците и плащаха за южен поток и гласуваха закони в противоречие на ес,като този за земята на чужденците да не се продава. Ама герберите нямат нищо против руснаците които държат стотици декари обработваема земяа аже не са граждани на ес. Герб е шайка олигархчета, работеща за господарите си. Я вижте кой е пръв съветник на ББ. б Димитров и Веждито. Опазил ни господ!

28.07 2014 в 10:36

Какво досие,какви 5 лева?!Борисов е бил свързан с контрабанда на цигари и наркотици и ДС са го вербували за информатор.Това значи когато си хванат престъпник от групата и срещу пари или заплаха за животеца му ,той информира началниците за каналите.Но там генералите са го харесали ,че е хитър ,добре лъже ,без да му мигне окото и за власт е готов на всичко...Избрали са го за новия си проект /фалшива дясна партия,преди 8 години/по предложение на Г.Първанов и Бриго Аспарухов да го вдигнат към властта...Така и до днес той им служи за кукла на конци,докато не го ритнат разбира се...