Ненчев назначи Бакалов за шеф на Военното разузнаване

Ивайло Анев Последна промяна на 19 май 2015 в 10:49 3607 6

Ненчев назначи Бакалов за шеф на Военното разузнаване

Военният министър Николай Ненчев е назначил Йордан Бакалов за шеф на Служба "Военна информация". Днес бившият служебен министър на вътрешните работи в правителството на Георги Близнашки ще бъде представен официално пред служителите.

До вчера Бакалов отказваше да потвърди дали ще бъде назначен с аргумента, че въпросът касае националната сигурност и определени процедури. Той получи допуск до класифицирана информация от ДАНС, като следващата стъпка беше военният министър да подпише заповедта за назначението му. Бакалов поема поста, след като той беше освободен от Веселин Иванов. Министър Ненчев го свали от поста заради несъгласието на Иванов да предаде част от архива си на Комисията по досиетата. Сега се очаква това да бъде свършено от новия шеф на Военното разузнаване.

Днес пред журналисти министърът на отбраната заяви, че Бакалов разполага с изключително ниво на морал. „Това е нещото, което ме впечатли и беше водещо при взимането на това решение. Без морал нищо не може да се случи“, категоричен беше Ненчев.

По думите му новият шеф на военното разузнаване е добре подготвен за поста, затова няма съмнения, че той ще се справи.

Той отрече мирът на Балканите да е застрашен от събитията в Македония. Според него на този етап няма пряка заплаха за България и района.

"Притеснени сме от случващото се, към момента не е постигнато политическо решение на кризата, но се надявам европейските страни да вземат отношение“, заяви Ненчев

По думите му България може да бъде посредник в процеса на разрешаване на кризата.

Министър Ненчев коментира и слуховете за това, че се готви смяната му. Според него това е „руска пропаганда“, от която той не се притеснява.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2015 в 17:18

Браво! Пеевски пак си има спец службичка! Взеха му ДАНС дадоха му друг биберон. Че кой не знае, че "тежкия интелект" Бакало-ф-ф-ф-ф-ф-ф е кандидатура на Дебелия?! Пък по-рано беше човек на Трактора....

19.05 2015 в 13:21

този е поредния посредствен човек, докопал се до държавна служба. И то каква - ще се добере до информация, която ще може да ползва по свое усмотрение. Не вярвам много да е израснал интелектуално от времето, когато трупаше военни знания като младши сержант в поделението на МВР - Враня. Тогава там случайни хора не попадаха.

19.05 2015 в 11:37

Словото и хартията са изтърпели всякакви графомански изстъпления, но когато имат претенцията за наукоподобност стават крайно опасни. Оня ден ми казаха, че синият депутат Йордан Бакалов, известен в някои среди и с партизанското име „Металурга”, се предложил и станал/!?/ автор на…”научна” книга. Стори ми се, че е поредната шега, но уви, оказа се самата истина, макар че помня „автора” като напълно неграмотен технически и идваше в Пловдив, защото „не можел да си отвори имейла от Асеновград”. Беше много изненадан, когато научи , че това чудо /мейла/ можел да се отваря отвсякъде, стига да има компютър и Интернет.
http://toross.blog.bg/politika/2012/02/18/typomeryt-se-skysa-i-bakalov-izdade-kniga.904199

19.05 2015 в 11:32

Чудесна новина, повече такива назначения трябват!

19.05 2015 в 11:20


Това министерство се очертава като пристан на крайни откачалки:))

19.05 2015 в 11:09

Бе ние армия нямаме, не останаха 2 танка и 2 самолета на кръст, ракетите нарязахме, поделенията съборени от индо-орките... земеделина (няма грешка! тоя и земеделец не е!) назначава шеВ на... Военно разузнаване?!!

Утре да вземе да тури и шеВ на Вонното Контраразузнаване!
Па за Джулая да назначи и шеВ на Космическото разузнаване в рамките на НАТО, така де, в рамките на слънчевата система исках да кажа...
И да не забрави! Едно аташе да назначи НЕ-ЗА-БАВ-Но! Едно военно аташе на Марс! Начи Северна Корея ше вземе да ни изпревари! После мое пратим Пимпирев да скове една кочинка... да РЕАЛИЗИРА една църквичка, както се казва. Умеее ги нещата тоА человек. Я каква църква-фургон-барака имаме на Антарктида.