Ненчев назначи Бакалов за шеф на Военното разузнаване

Ивайло Анев 19 май 2015 в 10:49 4208 6

Ненчев назначи Бакалов за шеф на Военното разузнаване

Военният министър Николай Ненчев е назначил Йордан Бакалов за шеф на Служба "Военна информация". Днес бившият служебен министър на вътрешните работи в правителството на Георги Близнашки ще бъде представен официално пред служителите.

До вчера Бакалов отказваше да потвърди дали ще бъде назначен с аргумента, че въпросът касае националната сигурност и определени процедури. Той получи допуск до класифицирана информация от ДАНС, като следващата стъпка беше военният министър да подпише заповедта за назначението му. Бакалов поема поста, след като той беше освободен от Веселин Иванов. Министър Ненчев го свали от поста заради несъгласието на Иванов да предаде част от архива си на Комисията по досиетата. Сега се очаква това да бъде свършено от новия шеф на Военното разузнаване.

Днес пред журналисти министърът на отбраната заяви, че Бакалов разполага с изключително ниво на морал. „Това е нещото, което ме впечатли и беше водещо при взимането на това решение. Без морал нищо не може да се случи“, категоричен беше Ненчев.

По думите му новият шеф на военното разузнаване е добре подготвен за поста, затова няма съмнения, че той ще се справи.

Той отрече мирът на Балканите да е застрашен от събитията в Македония. Според него на този етап няма пряка заплаха за България и района.

"Притеснени сме от случващото се, към момента не е постигнато политическо решение на кризата, но се надявам европейските страни да вземат отношение“, заяви Ненчев

По думите му България може да бъде посредник в процеса на разрешаване на кризата.

Министър Ненчев коментира и слуховете за това, че се готви смяната му. Според него това е „руска пропаганда“, от която той не се притеснява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови