НДСВ със замразено членство в Либералния интернационал

Георги Савчев 31 октомври 2013 в 17:49 2470 2

Централата на НДСВ
Централата на НДСВ

НДСВ е със замразено членство в Либералния интернационал.

От партията са поискали замразяване на членството, тъй като за НДСВ е приоритет партийната субсидия да бъде използвана за целите и нуждите на структурите на формацията у нас.

От статут на пълноправен член НДСВ вероятно вече ще има статут на партия-наблюдател в Либералния интернационал заради неплатените вноски към федерацията.

Към момента обаче на официалния сайт Liberal-international.org НДСВ все още присъства като пълноправен член.

Либералният интернационал е инструмент, който е финансиран от големите политически семейства, за да се стимулира процесът на демокрация в страни от Африка, Латинска Америка, Азия и други. Затова не бива българските журналисти да бъркат Либералния интернационал с АЛДЕ  - Алианса на либералите и демократите за Европа, коментира днес председателят на НДСВ Антония Първанова.

За НДСВ е приоритет субсидията, която е от данъци на българските граждани, да бъде използвана за целите и нуждите на структурите на НДСВ и за нашата държава, преди с парите на българските данъкоплатци да спонсорираме либерални движения и то прохождащи в Латинска Америка, Азия и Африка, заяви Първанова.

За мен приоритет е НДСВ и собствената ми държава. Ако България и НДСВ бяха много богати, може би бихме могли да си позволим да инвестираме в тези страни за развитие на демокрацията и либерализма. Това не означава отстъпление от европейския ни ангажимент да работим за стимулиране на демокрацията там, но ние имаме в страната си достатъчно много проблеми с демокрацията, каза още Антония Първанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!