НДСВ отиват сами на изборите

OFFNews 19 август 2014 в 21:01 3837 5

Лидерът на НДСВ Антония Първанова слага своя подпис.
Лидерът на НДСВ Антония Първанова слага своя подпис.

Днес НДСВ се регистрира в ЦИК за участие на предстоящите предсрочни избори самостоятелно, без да са част от коалиция.

"Тръгваме с очакванията тези избори да бъдат честни и прозрачни. Пожелахме на ЦИК дано този път да имаме спокойна и положителна изборна кампания", заяви лидерът на НДСВ Антония Първанова.

На 14 август тя съобщи, че има вероятност да се коалира с България без цензура (ББЦ) на Николай Бареков, но в неделя - 17 август, би отбой.

В отговор на това Бареков обяви, че НДСВ ще умре, ако не се влее в "големия центристки патриотичен блок, воден от партията му. В отговор Антония Първанова посъветва Бареков да оправи първо своя двор, а после да гледа към НДСВ.

Междувременно партията на Първанова се тресе от вътрешни проблеми, след като в неделя Соломон Паси напусна партията, а Христина Христова днес се оттегли от ръководството й.

"Разбрах (макар и по-бавно от мнозина от вас), че закриването на НДСВ е най-триумфалният му възможен финал, който да консервира за поколенията образа и обаянието на формацията. Юридическото закриване е далеч по-достойно от унизителната политическа мимикрия, на която шепата мохикани вече са подложени" - коментира Паси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови