Бареков: НДСВ да дойде при мен, ако не иска да умре

OFFNews 18 август 2014 в 09:35 7298 18

Николай Бареков призова НДСВ да се влее в "големия центристки патриотичен блок, воден от "България без цензура", ако не иска да умре.

Така лидерът на ББЦ реагира на отказа на НДСВ да сключи коалиционно споразумение с партията му.

"Преговорите за създаване на голям центристки блок с ББЦ не доведоха до разбирателство и сключване на споразумение", обявиха в неделя от пресцентъра на НДСВ.

"Хората, с които водихме разговори, според нас, нямат необходимата политическа култура, липсва им адекватна визия за управлението и бъдещето на държавата. Ние не се съгласихме да сме поставени в положение да сътрудничим и с достатъчно дискредитирани политици от най-тъмните години на прехода в България, участвали в разграбването й", категорични са от НДСВ.

Ръководството на НДСВ е решило, че "партията не може да бъде съставна част от един безпринципен политически хаос - да бъде заедно с политическа формация, чиято главна цел е влизането във властта и консумирането й."

НДСВ "не желае сътрудничество с политически субекти, които пред избирателите говорят едно, а всъщност вече са се договорили да ги излъжат. НДСВ има горчив опит от коалирането си с ДПС и БСП".

От партията апелират към всички партии и коалиции да оставят задкулисието в миналото, за да може в България да има "нормално, стабилно и прозрачно управление".

"Доверете се на НДСВ. Няма да ви подведем. При нас няма ояли се политикани, брокери на гласове и на доверие. Нека се състезаваме с политически идеи, с възможностите на личностите в нашите листи. Хората не искат лъжи. Искат истинска промяна, в която реално да участват. Ако не ги чуем, ще е късно за България", се казва още в прессъобщението.

В отговор лидерът на ББЦ заявява: "Подкрепям Соломон Паси в призива му за закриване на НДСВ. За да остане тази партия прозападна, проевропейска и прагматична, предлагам на предстоящия конгрес на ПП „България без цензура“ на 30 август във Варна НДСВ да обяви вливането си в големия центристки патриотичен блок, воден от ББЦ".

Според Николай Бареков "този ход би бил приет като добра идея и би бил приветстван от всички водещи политици в НДСВ, които през годините дадоха своя принос за приемането ни в НАТО и ЕС... Така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия".

"Надявам се, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активисти на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този достоен ход", се казва още в прессъобщение от партията на Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!