Quantcast

Христина Христова напусна ръководството на НДСВ

OFFNews Последна промяна на 19 август 2014 в 14:42 3736 4

Христина Христова и Антония Първанова
Христина Христова и Антония Първанова

Христина Христова се оттегля от ръководството на НДСВ.

Това съобщи самата тя чрез писмо до Националния съвет на НДСВ, членовете и съмишлениците на партията.

"Аз съм член на ПС на НС и не намирам никаква полезност в тези си позиции. Преди евроизборите местните организации на НДСВ направиха номинации на ключови хора от НДСВ за участие в евролистата. Това въобще не беше взето предвид от ръководството." Тя определя поведението му като противоречащо на демократичните и либерални принципи и ценности на НДСВ.

Бившият социален министър не подминава с мълчание и напускането на "едно от най-емблематичните лица в партията" Соломон Паси.

Според нея то е в резултат на "пълното обезличаване и заобикаляне на основните принципи на устава на партията".

Тя заявява, че предложението на Паси за закриването на НДСВ трябва да бъде обсъдено в партията "открито и сериозно".

Ето и пълния текст на писмото:

"С тъга и тревога наблюдавам случващото се с НДСВ. Последните новини обаче не мога да подмина без да изразя позицията си. Имам предвид намеренията за коалиции и напускането на едно от най-емблематичните лица на партията министър Соломон Паси.

Смятам, че случващото се е в резултат на пълното обезличаване и заобикаляне на основните принципи на устава на партията за колективни решения и отговорности. Аз съм член на ПС на НС и не намирам никаква полезност в тези си позиции. Преди евроизборите местните организации на НДСВ направиха номинации на ключови хора от НДСВ за участие в евролистата. Това въобще не беше взето предвид от ръководството. Същото това ръководство не сметна за необходимо дори да свика Националния съвет, за да се отчете за евроизборите. Да не говорим, че по устав всяка конкретна коалиция трябва да се одобрява от Националния съвет.

Тези факти не са само формални, те дълбоко противоречат на демократичните и либерални принципи и ценности на НДСВ, които винаги съм приемала като основни за партията и за поведението ми като политик.

Случаите не са изолирани, а по-скоро тенденция и управленски стил, които аз дълбоко не приемам и не одобрявам. Затова се оттеглям от заеманите досега от мен позиции в Политическия съвет и в Националния съвет. Не бих искала да участвам в компрометирането на НДСВ като либерална партия с демократични ценности.

Колкото до предложението на г-н Паси за закриване на НДСВ поради изчерпване на каузите му, смятам, че е редно това предложение, поддържано и от други видни членове на НДСВ, да бъде открито и сериозно обсъдено на подходящ партиен форум.

Засега оставам член на НДСВ, но очаквам радикална промяна в управлението и политическото поведение на партията. Оттеглям се от ръководните органи на НДСВ".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2014 в 18:44

Какво направи НДСВ? Дойде, взе властта, реабилитира комунистите, а после и ги върна във властта, като едновременно с това унищожи всяка ефективна опозиция срещу тях. НДСВ създаде Бойко като фасаден "десен" "политик", както и Делян Пеевски като "млад" и "успял", след като беше председател на младежката организация на партията и шеф на кабинет преди още да се е научил да чете съвсем добре. Сега в социологически проучвания и резултати от избори НДСВ се класират в графа "Други" - успешно употребени и захвърлени, а властта е изцяло завладяна от "наши, читави" хора. Шапки долу ДС и КГБ. И всичко заради малко гори и много тщеславие.

19.08 2014 в 15:29

НДСВ няма да изкара още дълго време на политическата сцена, ако Първанова е начело!

19.08 2014 в 14:57

Нормален ход, при положение, че НДСВ няма да оцелее още дълго.

19.08 2014 в 14:52

НДСВ е почти некролог вече.