НДСВ и коалиция КОД ще се явяват заедно на евроизборите

OFFNews 09 март 2014 в 14:41 5449 9

Снимка НДСВ

Илиана Раева и Антония Първанова

НДСВ, коалиция КОД и още 8 политически и граждански формации подписаха споразумение и обявиха, че ще се явят заедно на изборите за Европейски парламент.

С подписаното днес споразумение правим ясна заявка за влизане в управлението на България. Възнамеряваме да издигнем общи кандидати както за евроизборите, така и за следващите избори - президентски, парламентарни, местни, заяви председателят на НДСВ Антония Първанова. 

Управляващите през годините идват и заявяват своето намерение да управляват, без някой да ги е питал дали могат или да е искал доказателства за това, че наистина могат. В нашето обединение са включени хора, които са постигнали много и са доказали, че могат, допълниха от обединението.

Време е в България да започне да се прави един нов вид политика, която да включва активен диалог, а не политика, която работи за себе си и за корпоративни интереси. Крайно време е да спрем да бъдем лошото дете на Европа, коментира Първанова.

Освен НДСВ и коалиция КОД на Илиана Раева, в обединението се включиха още 8 политически и граждански формации, сред които Федерация на пенсионерите и възрастните хора, Фондация стъпка за невидимите деца на България, Българска асоциация за деца в неравностойно положение, Национален форум „Обединение“ и други.

С включването на разнообразни формации към нашето обединение заявяваме, че вярваме на гражданите и че искаме да се чуе техния глас за разрешаването на проблемите в България, посочи Антония Първанова.

Тя представи платформата на обединението НЕОС - „Национално единство за обществена справедливост“.

Нашите общи действия, включени в споразумението, са свързани със идеята за свобода, справедливост, солидарност, отговорност. Искаме да наложим модел на управление, който да бъде в интерес на гражданите, да се преодолеят корупцията и вредните търговски практики, да приближим жизнения стандарт на българите към европейския, допълни Първанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!