Антония Първанова бясна на съпартиец от АЛДЕ, правил си пиар с наши роми

OFFNews Последна промяна на 07 март 2014 в 21:25 1351 4

Председателят на НДСВ д-р Антония Първанова се възмути от поведението на евродепутата от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Александър Граф Ламбсдорф, по време на визитата му в пловдивския квартал "Столипиново".

Там той каза, че над 90% от българите в Германия работят и си плащат данъците, но има градове с концентрация на бедно ромскo население, където нещата са различни.

„Много от ромските деца не могат да пишат и четат, нито на български, нито на немски, част от тях са с влошено здраве и това затруднява социалните служби да им осигурят подходяща предучилищна и училищна подготовка“, обясни евродепутатът.

По този повод Антония Първанова, която също е част от АЛДЕ заяви, че не може и не е почетно България да се използва, за да се прави кампания на фона на ромско гето, предназначена за немските избиратели.

„Това не е лицето нашата страна. Аз, като член на Европейския парламент и българка, остро възразявам срещу намерението на г-н Александър Граф Ламбсдорф, член на Европейския парламент и зам.-председател на групата на АЛДЕ, да представи предизборните си приоритети чрез и на фона на пловдивското „Столипиново”., каза председателят на НДСВ.

Първанова обясни, че Граф Ламбсдорф възнамерява да се срещне с представители на фондация „Рома-1995" и да направи опознавателна обиколка на района и да изгради бъдещата си кампания на базата на препоръки към България за справяне с ромския проблем.

„Най-малкото, това поведение и намерения ще е израз на нетолерантност, нарушава принципите на политическа колегиалност и е в противоречие с либералните ценности.
Европейските либерали, напомням на Александър Граф Ламбсдорф, зачитат и прокламират правото на свободен избор, защитават различните и са за свободното право на избор на място и страна на живеене и труд.“, каза Антония Първанова.

От НДСВ заявиха, че нямат никакво отношение към посещението и инициативите на Алексансър Граф Ламбсдорф.

Александър Граф Ламбсдорф е и водач на листата на Германската свободна демократическа партия (СДП).Той пристигна днес на посещение в България за предстоящите европейски избори.

Ламбсдорф бе придружаван от д-р Йоахим Щамп, който е заместник- председател на групата на СДП във федералния парламент  и говорител по интеграционната политика на групата.

Те бяха поканени в страната ни от Фондация за свободата „Фридрих Науман“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2014 в 03:17

Защо аз трябва да й изработвам и плащам фръцканията, тоалетите и луксозните воаяжи на тая госпожа? Вече 5 и повече години?!

08.03 2014 в 01:37

Тази евробаронка ще оправи всичките арийски фашисти. Колко ли я слушкат. Те.

07.03 2014 в 22:52

С какво по-точно имате нещо общо, госпожо, освен със собствения си имидж. До сега съм ви чула само да се разграничавате от този или онзи. Какво свършихте в ЕвропарламентA, ще ви запомним само с организирания от вас провал на Румяна Желева. И да знаете, местоименията съвсем съзнателно не са с главни букви...

07.03 2014 в 22:36

Тая пък кой я взима на сериозно изобщо...