МВР проверява полицай Анна Витанова за расистки изказвания

OFFNews 17 юни 2015 в 13:53 14332 18

Има дисциплинарна проверка по случая с расистки изказвания на полицейски служител в социалните мрежи. Това каза днес пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Поводът са поведението и изказванията на полицай Анна Витанова, която стана популярна в "нощта на белия автобус". Преди два дни тя публикува в профила си във Фейсбук снимка със свой колега по време на протестите в "Орландовци", която е коментирала: "да ни развържат ръцете“. В уточнение на този пост, тя е написала: „Ако си хванал повечко тен, гориш”. 

След като информацията за активността на полицайката стана достояние на медиите, профилът ѝ беше изтрит. 

"Принципът, по който работим, е да няма специални мерки по отношение на специални групи или хора", коментира по повод проверката министър Бъчварова. Тя обясни, че ако бъдат установени недопустими действия или нарушения от страна на полицаи, "по същия начин прилагаме закона".

Вътрешният министър обясни, че протестите в Гърмен и Орландовци имат "общ стил на организация". Според Бъчварова, това че в сблъсъците има лица, които са участвали и в други подобни прояви, "означава, че има нещо, което стои извън конкретните случаи". "Надявам се да разберем. Не може да кажа в момента", каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews