МВР не знае има ли забрана за Доган и Пеевски да влизат в Турция

OFFNews 13 февруари 2016 в 14:36 3812 0

МВР няма информация за това налагана ли е забрана на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция. Това каза пред "Дарик" министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

През седмицата турски медии съобщиха, че на почетния лидер на ДПС и депутата Пеевски е наложена забрана от турските власти. Това не беше потвърдено, но не беше и отречено от посолството на Турция в София. От Министерството на външните работи също съобщиха, че при тях не е постъпвала подобна информация, а и турските власти не били длъжни да уведомят българските за подобен ход.

"Нямаме такава информация и доколкото разбирам няма практика да се предоставя такава информация", каза в събота Бъчварова.

На въпрос дали като политическо решение България трябва да защити двама свои народни представители, на които съседна държава забранява да пътуват на нейна територия, да има официална позиция на правителството по този въпрос, Бъчварова отговори: "Ако има официална информация, че има такъв акт от турска страна, тогава дипломатите ще решат дали да поискат повече информация и да изразят позиция".

По думите ѝ случаят касае лични права, а не политически. Според нея е недопустимо да има политическа намеса във вътрешните работи на страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови