Бившият ни консул в Турция: Казусът "Доган и Пеевски" може да е ПР акция

OFFNews 13 февруари 2016 в 11:59 5736 6

Информацията за това, че има забрана Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция може да е само ПР акция. Това заяви бившият ни генерален консул в Истанбул Александър Велев пред bTV. 

Той посочи, че би трябвало турският посланик у нас Сюлейман Гьокче да бъде привикан в Министерството на външните работи. 

Велев допълни, че по негова информация турският консул в Пловдив се е прибрал в Турция, което означава, че дипломацията ни прави нещо по въпроса с опитите на Турция да се намесва във вътрешната ни политика.

Бившият ни посланик в Турция определи като доста притеснителен факта, че турските власти са звънели през нощта на премиера Бойко Борисов.

По повод подкрепата от страна на Анкара за новата партия на Лютви Местан Александър Велев посочи, че на изборите през 2013 г. подкрепяната от Турция партия на Касим Дал получи нищожен дял, така че подкрепата на Турция по-скоро ще навреди на партията на Местан.

Относно отправените заплахи от страна на турския президент Реджеп Ердоган да пусне бежанците към Европа Велев коментира, че с Ердоган трябва да се разговаря, защото той е непреодолим фактор, за да се спре мигрантският поток към Европа. 

Решение на бежанската криза може да има, само ако е решение на всички държави от ЕС. Не може Полша да отказва да приема мигранти, а в Германия да има 1 млн., посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови