Бившият ни консул в Турция: Казусът "Доган и Пеевски" може да е ПР акция

Последна промяна на 13 февруари 2016 в 11:59 4753 6

Информацията за това, че има забрана Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция може да е само ПР акция. Това заяви бившият ни генерален консул в Истанбул Александър Велев пред bTV. 

Той посочи, че би трябвало турският посланик у нас Сюлейман Гьокче да бъде привикан в Министерството на външните работи. 

Велев допълни, че по негова информация турският консул в Пловдив се е прибрал в Турция, което означава, че дипломацията ни прави нещо по въпроса с опитите на Турция да се намесва във вътрешната ни политика.

Бившият ни посланик в Турция определи като доста притеснителен факта, че турските власти са звънели през нощта на премиера Бойко Борисов.

По повод подкрепата от страна на Анкара за новата партия на Лютви Местан Александър Велев посочи, че на изборите през 2013 г. подкрепяната от Турция партия на Касим Дал получи нищожен дял, така че подкрепата на Турция по-скоро ще навреди на партията на Местан.

Относно отправените заплахи от страна на турския президент Реджеп Ердоган да пусне бежанците към Европа Велев коментира, че с Ердоган трябва да се разговаря, защото той е непреодолим фактор, за да се спре мигрантският поток към Европа. 

Решение на бежанската криза може да има, само ако е решение на всички държави от ЕС. Не може Полша да отказва да приема мигранти, а в Германия да има 1 млн., посочи той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2016 в 17:09

Защо тая тема безсмислена се тиражира толкова упорито? Ако има нещо, дето ми е подозрително, това е тиражирането на безсмислена информация за отвличане на вниманието.... От няколко месеца насам новините ни пълнят главите с тотално безсмислени и не съществени псевдо скандали - Две съдийки с подозрителен морал си говорят на седянка и са се записали с телефон (нещо като радио селфи), някакви пичове си пращат СМС-и относно публични събития няколко седмици се опитваха да ни убедят че има скандал, някакви хора говорят глупости с премиера, сега в турски вестник пишело, че двама депутати не могат да ходят в Турция (няма реални сведения, но има слух...и това се тиражира от всички медии).....


Хайде млако по-сериозно.....толкова ли няма нормални новини. толкова ли нямаме реални проблеми???

Какво стана с тая съдебна реформа? или е по-яко да говорим за това с кой е искала да спи Ченалова в гимназията?

Какво става със здравната реформа? или е по-гот да си говорим как на премиера му задали неудобен въпрос и да се кефим ...

Какво става със реформите в образованието, защо са организирани едва ли не на любителско ниво? или е по-добре да ни приспивате със СМС-и от мачове, среши на публични органи и т.н.???

Какво стана с реформата на МВР??? или ще ни забавалявате дали има забрана за Пеевски и Доган да ходят на почивка на кушадасъ?

Какво стана с пенсионните фондове? има ли някой от тях пред фалит?

Какво стана с пристанище Росенец?

Какво става с цените на горивата?

13.02 2016 в 15:34

Турските сапунки нямат край.

13.02 2016 в 14:10

В Полша нямало нито една джамия и е добре така да си остане. Да има поне някъде място, където бял християнин се чувства у дома си.

13.02 2016 в 13:14

Ако е PR, е смотан. Кой го интересува?

13.02 2016 в 13:09

То е ясно. След въпроса за Пеевски в Лондон, който означало бе цензуриран в България но изтече в нета същия реши да ни се подиграе и се изкара патриот чрез медиите. Вече им е лесно да си внушават каквото искат

13.02 2016 в 12:54

Защо да не може?? Полша не е ,,поканвала бежанците" с думите че са добре дошли, нали? Така че който си ги е канил, да ги приема. А не сега Германия да аказва, поканата е от нас, ама задълженията са на ВСИЧКИ вас. Тази няма да я бъде. По тази логика, аз предлагам политиците ни да кажат, ами щом е така, парите в Европа са в голяма степен от Германия, ама разпределението трябва да е за всички по равно ;).