Москов назначи нов директор на Фонда за лечение на деца

OFFNews 20 април 2016 в 16:32 4704 3

Здравният министър Петър Москов назначи нов директор на Фонда за лечение на деца няколко часа след ареста на досегашния директор Павел Александров. 

Москов е назначил на поста председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ след среща с премиера Бойко Борисов. 

Пилософ е декларирал, че ще вземе всички мерки за ефективно и спокойно продължаване на дейността на фонда. Той вече е свикал и заседание на Обществения съвет към фонда в петък.

По-рано днес Москов освободи от длъжност директора на Фонда Павел Александров, след като той и още седем служители на институцията бяха задържани в акция на ГДБОП във връзка с разследване за организирана престъпна група за корупционни престъпления.

По неофициална информация разследването се води от няколко месеца във връзка с подозрения за извършени злоупотреби при заплащането на транспорта на децата в чужбина и уреждането на престоя им там.

Проф. Пилософ беше директор на Националната кардиологична болница до миналата година. Досега той беше в Изпълнителната агенция за медицински одит. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13273

3

Владимир Йончев

20.04 2016 в 21:55

Професоре, питаш ли ме като на едни избори изборът ми беше сведен до Москов, Московски и партията с централа в х-л Москва...