Министрите на отбраната в НАТО отиват в Брюксел, за да обсъдят увеличаването на помощта за Украйна

OFFNews 12 юни 2024 в 15:38 801 1

Атанас Запрянов, зам.-министър на отбраната в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Атанас Запрянов, зам.-министър на отбраната

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО на 13 и 14 юни в Брюксел, уведомиха от пресцентъра на ведомството.

Форумът ще даде възможност за обсъждане на най-важните решения в контекста на подготовката на предстоящата среща на върха във Вашингтон през юли, свързани основно с усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса и подкрепата за Украйна.

На 13 юни Запрянов ще участва в среща на контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна.

В рамките на срещата ще бъдат разгледани също и редица ключови въпроси от дневния ред на НАТО като изпълнението на новия ангажимент за инвестиции в отбраната (DIP), повишаването на индустриалния отбранителен капацитет и осигуряването на необходимите ресурси за Алианса.

Ще се проведе и работно заседание на Съвета НАТО - Украйна на ниво министри на отбраната, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна. Участниците в срещата ще получат актуална информация за ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната, уведомяват от МО.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх