Министерска съпруга стана началник на кабинета на Асен Василев

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2022 в 20:34 9394 4

Виолета Лорер

Снимка https://stringfixer.com/

Виолета Лорер

Съпругата на министъра на иновациите Даниел Лорер и бивша зам. финансова министърка в служебния кабинет Виолета Лорер е назначена за началник на кабинета на финансовия министър Асен Василев, съобщава clubz.bg

Виолета Лорер бе два пъти служебен зам.-министър - през 2013 г., в Министерството на икономиката и в Министерството на финансите в служебния кабинет с премиер Стефан Янев.

Премиерът Кирил Петков е назначил 9 от планираните 17 съветници. Сред тях са Лена Бориславова, началник на кабинета му, бившата говорителка на МВнР от първото правителство на ГЕРБ Весела Чернева, шефът на пресцентъра на МС Александра Тренкова, бившата депутатка от ПП и бивш зам.-министър на икономиката Яна Балникова, председателят на асоциацията на планинските водачи Любомир Попйорданов, Таня Павлова, Владимир Барзов от Междуведомствената група за проверка на ДКК и Димитър Бучков.

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова е назначила двама съветници от 12-та, на които има право. Те са началникът на кабинета Росен Енчев и медийният съветник Николета Абрашева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови