Министърът на отбраната забрани алкохола и дрогата в работно време

OFFNews 19 август 2022 в 15:33 14028 9

Стоянов

Снимка БГНЕС

Димитър Стоянов

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов забрани на служителите да пият алкохол и да употребяват наркотици в работно време. Това става с изрична заповед на министъра от вчера, публикувана на страницата на МО.

От нея се разбира, че забраната важи и при занятия, тренировки, учения, мисии и операции, а всеки, който си позволи да я наруши, ще бъде отстранен. Необходимостта от въпросната заповед Стоянов мотивира, че е в изпълнение на устава за войскова служба, Закона за движение по пътищата и "с оглед необходимостта от прекратяване на случаите на нарушаване на войсковия ред и дисциплина в резултат от употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества".

Стоянов забранява още "продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти и напитки на територията на военните формирования и в административните сгради в управление на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия".

Ако военнослужещ се яви на работа пил или дрогиран, го чака уволнение.

Стоянов забранява още на подчинените си да карат под въздействието на алкохол над 0,5 промила и наркотици по време на работа или в извънработно време под заплаха за уволнение.

Контролът върху изпълнението на заповедта Димитър Стоянов възлага на съответните командири/началници/ръководители, а за Министерството на отбраната - на началника на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3190

8

Гроздан

19.08 2022 в 19:45

Гениий! Честно!

6386

7

Zlatko

19.08 2022 в 16:02

Краси, хахахаха пощаджийката :)

12073

6

IvanofRumen

19.08 2022 в 15:55

"Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов забрани на служителите да пият алкохол и да употребяват наркотици в работно време."
А извън работно време наркотиците разрешени ли са?

6386

3

Zlatko

19.08 2022 в 15:45

То това е забранено навсякъде и се подразбира, освен ако не работиш като тестер :)
ПР им куца, смешно (или тъжно) е да обявяваш такава заповед.
Остава утре, министъра на вътрешните работи да да забрани със заповед употребата на алкохол на служителите на КАТ?!?!

3767

1

Име на профила

19.08 2022 в 15:38

Че то... досега разрешено ли е било :-) То ясно, че в армията без алкохол няма как, там, при кариерните полковници, ама наркОтиците по подразбиране са били разрешени ли? :-)
 
X

Да помогнем на украинските деца!