Министър при Луканов ще представлява България в Световната търговска организация

OFFNews 29 март 2017 в 12:22 2324 0

Бивш министър при Луканов ще представлява България в Световната търговска организация

Правителството определи Атанас Папаризов за представител на Република България при Световната търговска организация (СТО), съобщиха от правителствената пресслужба.

Папаризов е избран с оглед на запазване на постигнатите от България позиции в работата на СТО и във връзка с подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на ЕС – 2018 г. По време на Председателството Постоянното представителство при СТО трябва да поеме допълнителни функции, свързани с организирането на редовни координационни заседания на държавите членки на ЕС, които се провеждат преди всяко заседание на работните и преговорните органи на СТО.

До 1990 г. Папаризов е член на Българската комунистическа партия, а след това и на БСП. Министър е в няколко правителства. 

Министър на външноикономическите връзки в правителството на Андрей Луканов и в правителството на Димитър Попов. В правителството на Жан Виденов от 23 януари 1996 до 12 февруари 1997 е министър на търговията и външно-икономическото сътрудничество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови