Министър Ненков: Бюджета на НЗОК ще стигне само за два месеца

Ивайло Анев 28 август 2014 в 09:49 3897 2

Мирослав Ненков.

"Парите, които бяха гласувани за актуализация на бюджета на НЗОК, ще стигнат за следващите два месеца, но вероятно няма да са достатъчни до края на годината", това заяви д-р Ненков и призна, че системата на здравеопазването в този вид очевидно има някакъв дефект.

Министър Ненков увери, че в момента няма болници, които да са заплашени да бъдат затворени заради липса на пари. Той допълни, че в страната ни има много болници, но по-малките от тях изпълняват важта социална функция.

Ненков заяви, че се работи по отношение на специализацията на младите кадри, които искат да работят в Спешна помощ.

Според него няма логика за една и съща позиция в столицата и в провинцията да се взимат едни и същи заплати и трябва да има промяна и в метода на заплащане в Спешната помощ в София, където екипите са най-натоварени.

"Няма да можем да увеличим заплатите, но може би ще увеличим ефективността в екипите. Имало е заповед, която вече е отменена - болните да се транспортират от болниците вкъщи, няма абсолютно никакъв смисъл в това. Като се освободят екипите, по този начин, те ще бъдат по-склонни да помогнат на улицата. Имаме комуникационен проблем в Спешната помощ", каза още Ненков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!