Минеков гони ГЕРБ от НДК в петък

OFFNews 07 декември 2021 в 15:35 7880 1

Извеждането на ГЕРБ от НДК да започне в петък, 10 декември е решен министърът на културата проф. Велислав Минеков.

"Нямам време за губене", заяви той пред "Денят с Веселин Дремджиев" вчера.

За ГЕРБ всичко е безплатно. МС им подари два етажа от Малкото НДК за 10 г.

ГЕРБ обитават два етажа от "малкото" НДК.

"Продължаваме със същите усилия. Аз не съм забравил. Ще настоявам още в петък да започнем действия за тяхното преместване, тоест до края на седмицата. Нямам повече време за губене. Нямаме повече време за губене", подчерта проф. Минеков.

Той нарече "плячкосване" ползването на двата етажа и разказа подробности около него:

"Има много един интересен термин по време на плячкосването на тези два етажа, защото това е плячкосване - превзети с абордаж. Нарича се "отпаднала необходимост".

Интересно е, че пръв пише за тази "отпаднала необходимост" тогавашният министър Плевнелиев, все още министър (бел. ред. Росен Плевнелиев, министър на ГЕРБ за регионалното развитие и президент на България в периода 2012-2017 г.). И има много смешно обяснение, с което се обяснява, че щом като НДК ги дава под наем, значи те са им в повече и са излишни. Представете си, че давате ваш апартамент под наем и дойде държавата да ви го прибере, защото имате повече, отколкото ви е нужно.

(...)

След това Данаил Кирилов като областен (управител) присвоява тези два етажа.

Крайно време е да си намерят имот. На мен ми се струва, че партия ГЕРБ вече също е с отпаднала необходимост. Спокойно могат да потърсят нещо по-човешко като размер, където да си плащат", каза служебният министър на културата.

Тома Биков от ГЕРБ коментира плановете на Минеков с думите, че ГЕРБ е втората политическа сила, не дължи никакви суми на държавата за централата си за разлика от други партии. "Той ще се сблъска челно със стена", предупреди Биков. Това било най-неподходящото нещо, което една власт можела да направи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика